Ajunge Clujul mai tare ca Londra?

Ajunge Clujul mai tare ca Londra?
| Foto: visitlondon.com

Scandal în Marea Britanie, unde Partidul Laburist din Marea Britanie, aflat în opoziţie, a publicat o analiză ce arată că nivelul de trai din UK ar putea rămâne în urma celui din Polonia până în 2030 şi, în cele din urmă, al Ungariei şi României, dacă nu se fac schimbări în politica de la Londra. 

Partidul a declarat că, pe baza unei creşteri medii anuale de 0,5% înregistrată între 2010 şi 2021 în Marea Britanie, această cifră ar rămâne în urma PIB-ului pe cap de locuitor al Poloniei până în 2030, dacă Polonia şi-ar menţine creşterea medie anuală de 3,6%. Comparaţia s-a bazat pe paritatea puterii de cumpărare, un indicator ce ia în considerare ceea ce pot cumpăra banii în diferite ţări şi care, de obicei, arată diferenţe mai mici decât în comparaţiile neajustate. 

Cluj-Napoca a avut cea mai mare creștere economică din U.E. între 2000-2017 și și-a triplat PIB-ul. Cluj-Napoca și-a triplat față de 2000 PIB-ul nominal ajustat la puterea de cumpărare. Principalele orașe românești au performat foarte bine timp de 18 ani. MAI MULTE AICI!

Comenteaza