ALERTĂ alimentară! Produs retras de pe rafturile unui celebru hipermarket

ALERTĂ alimentară! Produs retras de pe rafturile unui celebru hipermarket

Se recomandă celor care deţin produsul să nu îl consume, ci să-l distrugă sau să-l aducă înapoi în magazinul de unde l-au cumpărat, iar vontravaloarea acestuia va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) anunţă retragerea de la vânzare a unor minicheesburgeri vânduţi în magazine Carrefour, motivul fiind acela că seminţele de susan utilizate ar putea conţine peste limitele admise oxid de etilenă, produs care, consumat pe termen lung, poate genera probleme de sănătate.

”Vă informăm că societatea BRETZEL BURGARD, a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului MINI CHEESBURGERS 155G CARREFOUR, ca urmare a unei alerte europene privind prezenţa peste limitele admise legal a contaminantului oxid de etilenă în anumite loturi de seminţe de susan, folosite ca ingredient la fabricarea produsului. CARREFOUR ROMÂNIA S.A. retrage de pe piaţă şi recheamă de la consumatori următorul produs cu datele de identificare de mai jos: Datele de identificare ale produsului sunt: Denumire produs: MINI CHEESBURGERS 155G CARREFOUR Cod EAN: 3560070953837 Loturi/DLC: 101600128 – 08/06/2021”, transmite ANSVSA.

Potrivit ANSVSA, oxidul de etilenă poate prezenta un risc potenţial pentru sănătate în caz de consum repetat, pe termen lung.

”Se recomandă persoanelor care deţin produse din lotul descris mai sus să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, precizează ANSVSA, care prezintă lista magazinelor în care acest produs a fost comercializat. 

Potrivit instituției, produsul a fost comercializat și la Cluj, în magazinul Carrefour din Vivo.

ALERTĂ alimentară! Produs retras de pe rafturile unui celebru hipermarket

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza