Alertă la Ford! Risc de aprindere a motoarelor. Dealerii recheamă sute de mii de mașini

Alertă la Ford! Risc de aprindere a motoarelor. Dealerii recheamă sute de mii de mașini

După ce mai multe incendii au izbucnit sub capota unor modele Ford, compania le cere proprietarilor a 350.000 de vehicule din SUA să le ducă la dealeri pentru reparaţii.

Ford le cere proprietarilor a 350.000 de vehicule din SUA să le ducă la dealeri pentru reparaţii, în cadrul a trei campanii de rechemări, iar dintre acestea aproximativ 39.000 trebuie parcate în aer liber din cauza riscului ca motoarele să ia foc, transmite Reuters, informează News.ro.

Potrivit unor documente publicate joi, Ford afirmă că nu ştie ce provoacă incendiile la unele SUV-uri Ford Expedition şi Lincoln Navigator din 2021.

Dar compania spune că incendiile pot avea loc chiar şi atunci când motoarele sunt oprite. Ford are informaţii despre 16 incendii produse sub capotă, 14 fiind vehicule ale companiei de închiriere. O persoană a fost arsă.

Compania recomandă ca SUV-urile să fie parcate în aer liber şi departe de clădiri.

Până acum, Ford nu a dezvoltat o reparaţie pentru incendii, care par să înceapă în partea din spate a compartimentului motorului, pe partea pasagerului.

Din cele 16 incendii, 12 s-au produs în timp ce motoarele SUV-urilor erau oprite, a spus Ford într-un comunicat.

Ford va folosi aplicaţii şi e-mailul pentru a notifica clienţii, de îndată ce va elabora o listă de proprietari şi adrese de vehicule.

”Lucrăm non-stop pentru a determina cauza principală a acestei probleme şi remedierea ulterioară, astfel încât clienţii să poată continua să se bucure de utilizarea vehiculelor lor”, a declarat Jeffrey Marentic, director general pentru vehiculelor de pasageri Ford, într-un comunicat.

Ford a început să investigheze informaţiile despre incendii pe 24 martie.

Incendiile par să fie limitate la SUV-urile construite între 1 decembrie 2020 şi 30 aprilie 2021. Compania spune că nu are informaţii de incendii la vehiculele construite înainte sau după acele date.

De asemenea, producătorul auto recheamă aproximativ 310.000 de camionete grele, deoarece airbagul şoferului s-ar putea să nu se umfle în caz de accident. Rechemarea acoperă unele camioane F-250, 350, 450 şi 550 din 2016.

Totodată, compania mai recheamă 464 de SUV-uri Mustang Mach-E electrice din 2021. O problemă de software poate cauza acceleraţii, deceleraţii neintenţionate sau o pierdere a puterii de transmisie la vehiculele cu tracţiune integrală.

Ford spune în documente publicate joi de Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi că este posibil ca computerul de control al grupului de propulsie să nu detecteze o eroare de software. Problema va fi rezolvată de dealeri sau printr--o actualizare online a software-ului.

loading...
Comenteaza