Amenzi de peste 400.000 lei date de ANSVSA pe litoral săptămâna trecută / Neregulile găsite

Amenzi de peste 400.000 lei date de ANSVSA pe litoral săptămâna trecută / Neregulile găsite

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a dat amenzi de peste 400.000 lei pe litoral săptămâna trecută din cauza mai multor deficiențe.

Inspectorii sanitari veterinari au amendat săptămâna trecută cu 402.000 de lei un număr de 41 de unităţi de alimentaţie publică de pe Litoral, din cauza abaterilor de legislaţia privind siguranţa alimentară, informează ANSVSA.

De asemenea, a fost emisă şi o ordonanţă de interzicere a activităţii.

Potrivit ANSVA, au fost confiscate şi direcţionate către unităţi de neutralizare 72 de kilograme de produse alimentare, respectiv carne de vită, carne de pui, peşte, produse din peşte şi ouă şi îngheţată.

Activităţile de control s-au desfăşurat, în perioada 31 iulie - 6 august 2023, în 252 de unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare, localizate în 6 zone de interes turistic de pe litoral.

Neregulile găsite de ANSVSA pe litoral

„În urma controalelor s-au constatat deficienţe cu privire la: comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar; nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi valorificare a produselor alimentare; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; lipsa documentelor care să ateste trasabilitatea produselor", se arată în comunicatul ANSVSA.

ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival 2023: 0786.577.007, unde se pot face sesizări sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call - Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

Comenteaza