Analistul clujean Andrei Rădulescu îşi prezintă cartea la bursă

Analistul clujean Andrei Rădulescu îşi prezintă cartea la bursă
Andrei Rădulescu (foto) îşi va lansa la Bursa de Valori Bucureşti ultima sa carte „Marea Recesiune: de la economia mondială la economia naţională", în deschiderea şedinţei de tranzacţionare.

Lucrarea monitorizează principalele evoluţii ale economiei financiare şi ale economiei reale din perioada Marii Recesiuni. „Cartea se compune din analizele pe care le-am elaborat în perioada 2009-2011. Aceste analize au încercat să anticipeze evoluţiile pe termen scurt ale economiei şi pieţelor financiare mondiale. Majoritatea acestor articole au fost publicate de-a lungul anilor în presa financiară scrisă şi online din ţară şi din străinătate (platforma Standard and Poors' - Capital IQ, Economistul, Wall-Street România, Forbes România, Marketroller, Business Standard, ZIUA de CLUJ, Financiarul, Bursa şi Economic Times", susţine autorul.

Autorul subliniază că economia României a resimţit din plin valurile crizei prin prisma dependenţei de fluxurile financiare, comerciale şi investiţionale, derulate în principal cu statele din Europa de Vest. Primul val al crizei a surprins economia internă într-o stare de supraîncălzire. Oprirea bruscă a finanţării externe, în toamna anului 2008, a determinat intrarea în cea mai severă recesiune din ultimele decenii, atât ca amplitudine, cât şi ca durată. Ieşirile de capital şi deprecierea factorului uman au contribuit la declinul potenţialului economic spre nivelul minim de la începutul anilor 2000. Lansarea va avea loc pe 21 martie, ora 10:00, în Sala Milenium din clădirea IBC Modern, de pe Bulevardul Carol I. Cartea analizează cea mai severă criză economico-financiară mondială de după cel de-al Doilea Război Mondial. Rădulescu este senior investment analyst în cadrul societăţii de servicii de investiţii financiare Broker Cluj.

Etichete
Comenteaza