Anchetă la Consiliul Concurenţei în cazul televizării Ligii I

Anchetă la Consiliul Concurenţei în cazul televizării Ligii I
Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie în legătură cu prezenţa postului Digi Sport doar în reţelele furnizorului RCS & RDS, a anunţat la Cluj Cătălin Marinescu, preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii.
“Cazul Digi Sport se află în cercetare la Consiliul Concurenţei. Nici eu nu consider că este o situaţie normală”, a declarat Marinescu. Antena 1 şi RCS & RDS au câştigat licitaţia pentru drepturile de televizare a meciurilor din Liga I în sezoanele 2008/2009, 2009/2010 şi 2010/2011, pentru 102 milioane de euro. Antena 1 difuzează doar prima opţiune din Liga I, iar majoritatea meciurilor sunt difuzate de GSP TV, care aparţine trustului Intact, lansat în iulie 2008.

Meciuri din opţiunile 3, 4 şi 6 din Liga I sunt difuzate pe Digi Sport, lansat în iulie 2009 de RCS & RDS. Deputatul clujean Mircia Giurgiu a depus moţiunea simplă “Daţi-ne fotbalul înapoi!” pentru ca meciurile Ligii I să poată fi recepţionate de toată populaţia României, nu doar de abonaţii GSP TV şi Digi Sport. Guvernul a refuzat să includă partidele din Liga I pe lista evenimentelor de importanţă majoră, fapt care ar permite difuzarea acestora de mai multe posturi TV, considerând că procedura încalcă dreptul la proprietate şi ar reduce veniturile şi numărul cluburilor din Liga I.

Comenteaza