Anul 2013 vine cu o sumedenie de scumpiri VIDEO

Anul 2013 vine cu o sumedenie de scumpiri VIDEO
Se apropie Crăciunul şi apoi Anul Nou, iar pregătirile sunt în toi. Dar trebuie să cheltuiţi cu măsură. Asta pentru că 2013 vine cu o sumedenie de scumpiri, iar criza economică care a inceput la finalulu anului 2008 se prelungeşte. Cel mai sigur in 2013 se vor scumpi carburantii si energia

Majorarea cursului la care se vor calcula accizele pentru anul viitor va duce aproape sigur la noi scumpiri. Vor costa mai mult carburanţii, băuturile alcoolice şi ţigările. La carburanţi, un litru de benzină ar putea costa cu 10 bani în plus la pompă, iar un litru de motorină s-ar putea scumpi cu circa 8 bani. Preţul unui pachet de ţigări ar putea creşte cu 13 bani. Nu in ultimul rand, urcă din nou preţurile gazelor si curentului electric.

SCUMPIRI IN 2013

benzină +10 bani
motorină  +8 bani
ţigări  +13 bani
gaze naturale  +5%-10%
electricitate +5%-10%

Specialistii spun ca leul se va deprecia in continuare, în raport cu moneda europeană, aşa încât creditele vor fi tot mai greu de plătit. Tot din această cauză, facturile la gaze şi curent vor creşte şi ele. Analistii vad si metode de salvare a economieie romanesti in 2013. Oamenii nu stiu daca vor mai face fata unui nou val de scumpiri.

 

Scumpirile din 2013 vin peste cele care au avut loc deja în acest an. Preţul energiei electrice a crescut cu 2,5% la începutul anului, impozitele pe clădiri au fost majorate anul acesta, pâinea s-a scumpit cu 20% din cauza secetei, iar factura la gaz a sporit cu 5%.

SCUMPIRI 2012

Energia electrică +2,5%
Impozite pe clădiri +65%
Pâine  +20%
Factura la gaz +5%

 

Comenteaza