Arad: Pod peste Râul Mureş, care leagă Banatul de Crişana, inaugurat;investiţia totală - 40 mil. lei

Arad: Pod peste Râul Mureş, care leagă Banatul de Crişana, inaugurat;investiţia totală - 40 mil. lei
Un pod cu o lungime de 616 metri, care leagă Banatul de Crişana în apropiere de frontiera cu Ungaria, a fost inaugurat, marţi, în judeţul Arad, în urma unei investiţii de peste 28 de milioane de lei, care va ajunge la 40 de milioane lei după finalizarea drumurilor de legătură.


Construirea noului pod peste Mureş - care leagă localităţile Sânpetru German şi Pecica, scurtând distanţa de până acum dintre ele cu 40 de kilometri - a început în februarie 2011, fiind încheiată după mai puţin de doi ani, cu fonduri de la bugetul Consiliului Judeţean (CJ) Arad, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La inaugurarea podului au participat, marţi, sute de localnici de pe cele două maluri ale Mureşului, dar şi primarii mai multor comune, care cred că investiţia va duce la dezvoltarea întregii zone, cu o populaţie de aproximativ 45.000 de oameni.

Preşedintele CJ Arad, Nicolae Ioţcu, a declarat că aceasta este una dintre cele mai mari investiţii din bugetul judeţului în ultimii 20 de ani.

"Beneficiari direcţi sunt 45.000 de localnici din Arad şi Timiş. Acum 120 de ani se dorea construirea acestui pod, dar din anumite interese Curtea de la Viena a fost convinsă sa mute investiţia la Radna. Iată că visul localnicilor s-a împlinit, iar între Banat şi Crişana există o nouă punte de legătură, care va conduce la dezvoltarea economică a întregii regiuni", a spus Ioţcu.


Podul, care are o lungime de 616 metri, a costat 28,4 milioane de lei. Întreaga investiţie se va ridica la 40 de milioane de lei, după finalizarea celor două drumuri de legătură cu Sânpetru German şi Pecica (DN7), potrivit preşedintelui CJ Arad.


Podul a fost deschis traficului, dar timp de patru luni se va mai lucra la cele două drumuri de acces. Primul este finalizat în proporţie de 85 la sută, iar al doilea este în curs de licitare, fiind o şosea de centură pentru Pecica, ce va face legătura între pod şi DN7.


Autorităţile judeţene speră că investiţia va face posibilă dezvoltarea localităţilor de pe malul sudic al Râului Mureş, unde şomajul e foarte ridicat, podul oferind acces rapid spre frontiera cu Ungaria, spre fabricile de la marginea municipiul Arad sau spre Autostrada A1.


Principalii beneficiari ai investiţiei sunt locuitorii din localităţile Pecica, Semlac, Şeitin, Nădlac, Sânpetru German, Felnac, Secusigiu, Satu Mare, Periam, Sânnicolaul Mare, Cenad şi Igriş.

Etichete
Comenteaza