Foto Aşa DA! Arhitectură rurală de calitate în judeţul Cluj / Claudiu Salanţă: "Felicit şi comunitatea oamenilor cu suflet bun"

Aşa DA! Arhitectură rurală de calitate în judeţul Cluj / Claudiu Salanţă: "Felicit şi comunitatea oamenilor cu suflet bun"
https://www.facebook.com/claudiu.salanta.1/
Aşa DA! Arhitectura rurală de calitate
Aşa DA! Arhitectura rurală de calitate
Aşa DA! Arhitectura rurală de calitate
Aşa DA! Arhitectura rurală de calitate
Aşa DA! Arhitectura rurală de calitate

Proiectul capelei mortuare din localitatea Someșul Cald, comuna Gilău, judeţul Cluj este lăudat de arhitectul judeţului, Claudiu Salanţă. 

"Arhitectura rurală de calitate reprezintă arhitectura care respectă și pune în valoare calitățile contextului rural! Nu epatează, ci se integrează prin formă, cromatică și materiale în peisajul specific satului și zonei.

La o capelă mortuară consider că trebuie să primeze calitatea spațiul generat - un spațiu care să te îndemne la meditație și să ofere intimitatea și solemnitarea necesare pentru a-ți lua rămas bun de la cea/cel drag. Clădirea trebuie subordonată bisericii și să nu o concureze, biserica reprezentând elementul principal al compoziției arhitecturale prin turnul său, turn menit să poarte sunetul clopotelor în tot satul.

Proiectul capelei mortuare din localitatea Someșul Cald, comuna Gilău a reușit să asigure o integrare armonioasă in peisajul minunat al zonei și să îmbine un spațiu dedicat meditației cu o arhitectură frumos integrată în context.

Felicitări arhitectului, preotului paroh, Primăriei Comunei Gilău, constructorului și mai ales întregii comunități minunate a satului Someșul Cald! Așa DA!", transmite Claudiu Salanţă, menţionând cine este arhitectul proiectului - George Blaga, preotul paroh - Cosmin-Adrian Bucșă şi constructorul - Gheorghe Semerean.

Arhitectul judeţului felicită totodată şi important lucru al proiectului: "comunitatea oamenilor cu suflet bun din satul Somesul Cald", care au participat la construirea capelei, indiferent de modul în care făcut-o. 

Comenteaza