Atac cibernetic la Electrica. DEER confirmă incidentul

Atac cibernetic la Electrica. DEER confirmă incidentul

În data de 14.05.2023, a avut loc un atac cibernetic asupra infrastructurii SCADA apartinând Distribuție Energie Electrică România (DEER), zona Transilvania Nord.

„Echipele de specialiști ale companiei au izolat imediat incidentul, blocând accesul către orice informații care aparțin companiei. Toate sistemele informatice și operaționale au trecut imediat pe sisteme paralele, astfel încât informațiile să nu poată fi accesate.

Distribuție Energie Electrică România a informat de urgență structurile abilitate în domeniu, în colaborare cu care au luat toate măsurile tehnice specifice, astfel încât să fie eliminat orice pericol de accesare neautorizată a vreunei informații referitoare la bazele de date sau topologia rețelelor.

În prezent, structurile specializate ale Statului desfășoară acțiuni specifice de analiză și investigare ale acestui atac cibernetic, în vederea eliminării oricărui risc.

La ora actuală sistemul SCADA funcționează în parametri normali și nu există niciun pericol de afectare a alimentării cu energie electrică a utilizatorilor”, potrivit unui comunicat oficial al Companiei Distribuție Energie Electrică România.

Comenteaza