Foto Atenție, suporteri! Stadionul din Gruia, monitorizat “la sânge”

Atenție, suporteri! Stadionul din Gruia, monitorizat “la sânge”
Arena pe care joacă "feroviarii" are un sistem de supraveghere performant | Foto: Stadionwelt, Saico
Atenție, suporteri! Stadionul din Gruia, monitorizat “la sânge”
Atenție, suporteri! Stadionul din Gruia, monitorizat “la sânge”

Arena de fotbal Dr. Constantin Rădulescu, pe care evoluează echipa CFR Cluj, are din această vară cel mai performant sistem de supraveghere din România, introdus în premieră pe un stadion din țara noastră. Platforma permite monitorizarea și identificarea exactă a oamenilor care intră, ies ori pătrund în spații neautorizate.

“Saico împreună cu partenerul de proiect Azitrend vin cu o premieră. Am implementat sistemul de supraveghere video TRASSIR, pentru prima oară pe un stadion din țară. Și nu pe orice stadion, ci pe cel al campioanei României, Fotbal Club CFR 1907 Cluj-Napoca”, a anunțat conducerea Saico General Cables (SGC) Cluj, antreprenorul lucrării.

TRASSIR este una dintre cele mai performante platforme software de management și de analiză video. Acesta este proiectat pentru a lucra împreună cu detectoare incluse. În baza detectoarelor de mișcare inteligente și de urmărire a obiectelor pot fi depistate pătrunderile într-un spațiu privat.

Platforma poate fi integrată cu sisteme de control acces, centrale antiefracție, detecție de fum sau de foc. Analiza video include contorul de numărare a spectatorilor, detecția fețelor, a obiectelor lăsate ori pierdute. Pe această platformă rulează deja la nivel mondial mai multe proiecte cu peste 70.000 camere și peste 10.000 de servere.

În acest an, SGC a realizat și monitorizarea festivalului Electric Castle de la Castelul Banffy din Bonțida. În vară, societatea clujeană și-a mutat sediul din cartierul Zorilor în Mănăștur. Printre beneficiarii acesteia s-au numărat, de-a lungul timpului, companiile Remat, Wolters Kluwer, The Office, Agressione, Medstar, Pharmafarm, Sortilemn, dar și Universitățile Babeș-Bolyai și Tehnică.

SGC este o companie care îi are ca asociați pe Ionuț și Claudia Boca și oferă soluții de vânzare, montaj și service a sistemelor antiefracție, control acces, interfonie, avertizare incendiu, rețele voce-date și centrale telefonice.

Ea este specializată și autorizată în instalarea de sisteme antiefracție și antiincendiu, de control acces, supraveghere video, proiectare și execuție instalații electrice. Principalii concurenți locali pe piața comerțului de componente și echipamente electronice și de telecomunicații sunt AGIS Computer, Cyeb, Secpral Com, ES Elektro și Neodigital, conform Termene.ro

Promisiuni de modernizare

Dr. Constantin Rădulescu este un stadion care datează din 1973, fiind renovat în 2008 printr-un proiect inițiat de Biroul Dico și Țigănaș. Acesta este folosit pentru meciuri de fotbal. Capacitatea sa este de 23.500 de spectatori, dintre care 14.000 acoperite.

Din 2014 peluza 2 nu a mai primit acordul de a putea fi folosită, deoarece nu este ridicată pe o fundație stabilă din beton, ci pe o schelă metalică, și a fost închisă. Stadionul beneficiază de instalație de nocturnă din 2007 și de o tabelă de marcaj modernă. Nocturna este de 1.600 de lucși. 

Printre facilitățile arenei se numără canalizare, drenaj, sistem automat de udare a ierbii, bănci de rezerve acoperite. Conducerea clubului a anunțat la finele anului trecut că stadionul va intra într-un proces de modernizare la finele căruia îşi va mări capacitatea.

Noua peluză ar urma să aibă 4-5.000 de locuri, iar stadionul să ajungă la 28.000. Una dintre variante care s-a vehiculat a fost cedarea arenei către Consiliul Județean Cluj, cu trecerea acesteia la categoria Elite și la o capacitate de 30.000 de locuri, însă aceasta nu s-a concretizat. 

Comenteaza