Banca Transilvania, al treilea cel mai puternic brand bancar din lume în acest an

Banca Transilvania, al treilea cel mai puternic brand bancar din lume în acest an

Brand Finance a făcut un top al celor mai valoroase branduri bancare din lume, iar o Banca Transilvania din Cluj-Napoca a fost desemnată ca fiind al treilea cel mai puternic brand bancar din lume în acest an. 

"Cele mai puternice mărci #bancare din 2024 au fost dezvăluite!" O victorie pentru România anul acesta", anunţă cei de la Brand Finance. Aceasta este cea mai importantă companie de consultanță independentă de evaluare a mărcilor din lume.

Brand Finance a calculat un indice al puterii brandurilor băncilor (Brand Strenght Index), iar Banca Transilvania din Cluj-Napoca se regăsește pe locul 3, în acest an, de pe locul 7, anul trecut.

Brand Strenght Index:
- Bank BCA ocupă locul 1 cu un scor de 94/100 al indicelui de putere a mărcii (BSI).
- Equity Bank Kenya pe locul 2, cu 93/100.
- Banca Transilvania ocupă locul 3, cu un BSI de 92/100.

În topul celor mai valoroase branduri bancare, Banca Transilvania se regăsește în acest an pe locul 252 la nivel mondial, în urcare de la locul 296 deținut anul trecut. Banca transmite că valoarea brandului a crescut cu 34% față de 2023 și a ajuns la 686,5 milioane de dolari. Anul trecut, banca avea o valoare de 513 milioane de dolari, a transmis economedia.ro

Comenteaza