Banca Transilvania are director nou

Banca Transilvania are director nou
Este vorba de Andreea Moraru, potrivit unor surse oficiale din piaţă citate de capital.ro. Cererea de autorizare pentru noua funcție este trimisă zilele acestea la BNR.

Andreea Moraru este senior banker - instituții financiare la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Londra. Horia Ciorcilă, președintele Consiliului de Administrație al Băncii Transilvania și principalul acționar persoană fizică, nu a confirmat, dar nici nu a infirmat informaţia. "Discutăm, nu pot nici să vă confirm, nici să vă infirm această informație. Avem o listă scurtă", a spus el pentru capital.ro. Purtătorul de cuvânt al băncii, Laura Petrehuș, nu a putut fi contactat pentru a confirma informația.

Andreea Moraru lucrează de zece ani în instituții financiare (bănci comerciale, leasing, asigurări, fonduri de pensii) în Europa Centrală și de Est, Rusia și țările CIS. Din noiembrie 1998 și până în ianuarie 2011 a lucrat la Ministerul Finanțelor la departamentul Piețe de Capital după care a plecat la BERD până în prezent. A terminat Academia de Studii Economice și un MBA la Cass Business School. Pe lângă funcția de la BERD, Andreea Moraru mai este și membru în Consiliile de Supraveghere ale Fondului European de Pensii, Uniqa Ungaria, Uniqa Croația, Prva Group, etc.

BERD deţine un pachet de aproape 15% dintre acţiunile Băncii Transilvania.

UPDATE Surse bancare au confirmat informaţia pentru ziuadecj.ro, precizând că anunţul oficial va fi făcut săptămâna viitoare.

Comenteaza