Banca Transilvania confirmă negocierile pentru mega afacerea anului în sistemul bancar românesc

Banca Transilvania confirmă negocierile pentru mega afacerea anului în sistemul bancar românesc
Banca Transilvania, a treia mare bancă din România, îşi reafirmă forţa financiară şi disponibilitatea de a achiziţiona pachete de acţiuni de pe piaţa bancară.

 

„Banca Transilvania analizează oportunităţi de achiziţii, fiind o companie bine capitalizată, cu o lichiditate mare şi rezultate financiare foarte bune. În prezent, este în negocieri privind o potenţială achiziţie a pachetului de acţiuni la Volksbank România", se arată într-un comunicat oficial al băncii cu sediul central la Cluj.

„O eventuală decizie privind finalizarea cu succes a negocierilor cu Volksbank va fi comunicată, după formalizarea corespunzătoare, parcurgerea etapelor legale şi obţinerea aprobărilor necesare", se mai afirmă în comunicatul Băncii Transilvania.

Reacţia Băncii Transilvania vine după ce două surse din apropierea discuţiilor au dezvăluit pentru Bloomberg negocierile cu grupul bancar austriac Volksbanken, care deţine şi subsidiara Volksbank Romania SA.

Reţeaua de sucursale Volksbank din România este alcătuită din 130 de unităţi.

În 2013, Volksbank România a înregistrat pierderi de 103,6 milioane de euro.

Banca Transilvania a avut în primele nouă luni ale acestui an un profit net de 338,13 milioane lei, în creştere cu 40,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, activele instituţiei de credit urcând, faţă de decembrie 2013, cu 6,2%, la 34,04 miliarde de lei.

Cel mai mare acţionar al Băncii Transilvania este Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), cu o participaţie de 14,6%. Printre acţionarii semnificativi se regăsesc preşedintele Consiliului de Administraţie al băncii, Horia Ciorcilă (5,1%), şi International Finance Corporation (IFC), divizie a Grupului Băncii Mondiale, cu 5,36% din titluri.

„Reprezentanţii BT sunt încrezători cu privire la formalizarea unor viitoare achiziţii, fie privind cumpărarea unei bănci, fie a unor portofolii care să aducă valoare adăugată pentru Banca Transilvania", se mai susţine în comunicatul de presă al Băncii Transilvania.

 

 

 

 

Comenteaza