Banca Transilvania schimbă directorul general de la OTP Bank România după achiziție. Funcția va fi preluată de Luminița Runcan

Banca Transilvania schimbă directorul general de la OTP Bank România după achiziție. Funcția va fi preluată de Luminița Runcan

Banca Transilvania anunță faptul că Luminița Runcan este noul director general al OTP Bank România.

Luminița Runcan a primit aprobarea BNR pentru funcția de Director General OTP Bank România și este mandatată de Banca Transilvania să coordoneze integrarea OTP România în Grupul BT.

În vasta sa experiență în domeniul bancar, Luminița Runcan a avut o serie de poziții de management la Banca Transilvania, printre care Director General Adjunct Trezorerie și Director General Adjunct Managementul Riscului.

În același timp, Luminița Runcan este membru în consiliul de administrație al mai multor companii din Grupul BT, precum și Președintele Asociației Piețelor Financiare din România, Vicepreședinte al Asociației Române a Băncilor și Trezorier la AmCham România. Este unul dintre primii 13 angajați ai Băncii Transilvania, având o contribuție semnificativă încă de la începutul activității BT.

Cătălin Caragea a primit aprobarea BNR pentru funcția de Director General Adjunct, Chief Risk Officer la Banca Transilvania.

Banca Transilvania schimbă directorul general de la OTP după achiziție. Funcția va fi preluată de Luminița Runcan

Cătălin Caragea a venit în Grupul Banca Transilvania cu peste 20 de ani de experiență în domeniul managementul riscului, în bănci din România și din străinătate – la Raiffeisen Bank România, BCR și Erste Group Viena. La Banca Transilvania va coordona aria de management al riscului, incluzând conformare, antifraudă, securitatea informației și tehnologiei, analiză risc și credit, respectiv administrarea riscurilor operaționale.

Comenteaza