Băncile nu au renunţat la clauzele abuzive nici după promulgarea OUG 50

Băncile nu au renunţat la clauzele abuzive nici după promulgarea OUG 50
Potrivit ANPC, nu toate băncile au respectat noile norme impuse de Ordonanţa 50 şi multe dintre ele au încercat să îi "păcălească" pe consumatori pentru a încasa ceva mai mulţi bani sau pentru a păstra actualele rate.
 Amenzile mari pe care băncile care nu respectă prevederile Ordonanţei 50 le primesc nu sunt suficient de convingătoare pentru a le determina să renunţe la practicile ilegale. Preşedintele ANPC, Constantin Cerbulescu, a declarat pentru realitatea.net că unele unităţi bancare au în continuare clauze abuzive în actele adiţionale, chiar şi după ce au fost amendate. Cea mai mare sancţiune aplicată a fost de 2 miliarde lei vechi.

"Unele bănci nu au acceptat modificarea comisionului de rambursare anticipată, altele au introdus în contracte anumite comisioane care nu sunt introduse în ordonanţă. Acolo unde am fost şi am făcut verificări am aplicat şi sancţiuni", a spus Cerbulescu.

Potrivit acestuia, până la sfârşitul lui august, ANPC a primit peste 2.500 de reclamaţii de la consumatori iar valoarea amenzilor a depăşit un 1.500.000 de lei. Constantin Cerbulescu nu a vrut însă să facă publice numele băncilor amendate, însă a spus că cea mai mare sancţiune dată unei singure unităţi bancare a fost de 200.000 de lei.
Comenteaza