Bani de la guvern pentru amenajari de peşteri, refugii montane şi trasee turistice

Bani de la guvern pentru amenajari de peşteri, refugii montane şi trasee turistice
Valoarea totală estimată a ajutorului de minimis care va fi acordată în cadrul schemei este de 100 de milioane lei.

Programul-pilot „Start Up Mediu Ecoturism", măsură de ajutor de minimis care vizează dezvoltarea de infrastructuri de acces, de refugii montane cu rol de adăpost şi informare turistică, a infrastructurii de informare şi interpretare a naturii şi culturii locale şi facilităţi pentru servicii locale de ecoturism, relatează mediafax.ro.

Schema de minimis se adresează unităţilor administrativ-teritoriale, inclusiv subdiviziuni administrativ-teritoriale ale acestora, instituţiilor publice, organizaţiilor neguvernamentale, operatorilor economici, muzeelor, instituţiilor din sistemul naţional de cercetare-dezvoltare şi instituţiilor de învăţământ superior acreditate, întreprinderilor unice, cu excepţia celor care îşi desfăşoară activitatea în sectoarele pescuitului şi acvaculturii, în producţia primară a produselor agricole, în prelucrarea şi comercializarea produselor agricole, desfăşoară activităţi legate de export către state terţe sau către state membre sau desfăşoară activităţi care favorizează utilizarea produselor naţionale în detrimentul celor importate.

„Finanţarea programului se realizează din veniturile Fondului pentru Mediu. Cuantumul finanţării va fi egal cu cheltuielile eligibile ale proiectului, fără a se putea depăşi, la data semnării contractului de finanţare nerambursabilă, echivalentul în lei al nivelului maxim al ajutorului de minimis de 200.000 de euro", se arată într-un comunicat al Guvernului.

Anual se pot organiza una sau mai multe sesiuni de finanţare, pe tipuri de proiecte şi în limita sumei alocate. Valoarea totală estimată a ajutorului de minimis care va fi acordată în cadrul schemei este de 100 de milioane lei, în perioada 2016-2020. Schema de minimis îşi încetează valabilitatea la 31 decembrie 2020.

 

 

Comenteaza