Bani pentru producătorii de cartofi. Cât ar putea primi de la stat și care sunt condițiile

Bani pentru producătorii de cartofi. Cât ar putea primi de la stat și care sunt condițiile
| Foto: solovei23@ukr.net - Depositphotos.com

Ministerul Agriculturii a postat în transparență decizională un proiect pentru aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției  de cartof de consum” în anul 2024.

Producătorii de cartofi pentru consum ar putea primi în 2024 un ajutor de 200 de euro/ha. Ministerul Agriculturii a lansat joi în dezbatere o schemă de ajutor de minimis în acest sens.

Conform unui comunicat al Ministerului Agriculturii, proiectul de act normativ vizează acordarea unui ajutor de minimis pentru susţinerea producţiei de cartof de consum, pentru anul 2024, în cadrul Programului de susţinere a producţiei de cartof de consum.

Care sunt condițiile

Suma totală alocată este în valoare de 11.483.880 lei reprezentând echivalentul a maximum 2.309.010 euro, iar cuantumul maxim al ajutorului de minimis 200 euro/ha se acordă proporţional cu suprafaţa efectiv cultivată.

Pentru a obţine sprijinul financiar, beneficiarii trebuie să utilizeze o suprafaţă cultivată cu cartof de consum de minimum 0,3 ha inclusiv şi să obţină o producţie de minimum 15 tone/ha, din care să comercializeze cel puţin 6 tone/ha până cel târziu la data de 18 noiembrie inclusiv a anului de cerere.

Beneficiarii pot fi din următoarele categorii: producători agricoli persoane fizice, producători agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, producători agricoli societăţi agricole şi producători agricoli persoane juridice.

Comenteaza