Banii din comunicaţii, direcţionaţi către proiecte sociale din Cluj

Banii din comunicaţii, direcţionaţi către proiecte sociale din Cluj
Prin programul strategic „Investiţie în mediul rural” au fost mobilizate resurse de 800.0000 de euro, fiind implementate 30 de proiecte și acordate 250 de burse sociale pentru comunități rurale, la Cluj fiind derulat prin Fundaţia Mereu Aproape.

Suma investită de Fundaţia Vodafone România (FVR) se ridică la 460.000 de euro, pentru 30 de proiecte și 250 de burse sociale pentru comunitățile din mediul rural, iar numărul beneficiarilor depășește 18.000, inclusiv copii și persoane în vârstă defavorizate economic sau social. Se adaugă donații, sponsorizări și participarea voluntarilor, care echivalează cu o dublare a fondurilor programului, până la 800.000 de euro.
 
„Discrepanțele mari existente între mediul rural și cel urban ne-au determinat în 2015 să lansăm acest program strategic. În cei doi ani de la lansarea programului, proiectele noastre, derulate în toate cele 41 de județe ale țării, au influențat viețile a peste 54.000 de beneficiari”, a declarat Angela Galeța, directorul FVR.  
 
Un impact important al programului s-a produs la nivelul consolidării comunităților locale. În multe locuri, comunitățile s-au organizat în asociații sau grupuri de inițiativă pentru a putea duce proiectele la bun sfârșit, ceea ce a contribuit la construirea unor relații mai puternice între membrii acestora. 
 
Au fost renovate și dotate nouă școli și grădinițe, au fost acordate 250 burse sociale, au fost implementate 20 de proiecte pentru copiii expuși riscului de abandon școlar, copii cu dizabilități și persoane în vârstă. Implicarea comunităților locale s-a tradus prin participarea la implementarea proiectelor a 500 de voluntari.
 
La nivel naţional programele au fost derulate cu ajutorul organizaţiilor Fundația Principesa Margareta a României, Fundația de Sprijin Comunitar, Fundația World Vision România, Fundația Serviciilor Sociale Bethany. FVR face parte din Fundația Vodafone Group, organizație internațională care activează în 27 de țări.

Comenteaza