Bătaie pe autostrada de 1,3 miliarde de euro. Cine vrea să o construiască

Bătaie pe autostrada de 1,3 miliarde de euro. Cine vrea să o construiască

Nu mai puțin de 15 oferte au fost depuse pentru proiectarea şi execuţia lotului 3 al Autostrăzii 1 Sibiu – Piteşti, estimat la 5,3 miliarde de lei, plus taxa pe valoarea adăugată.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că la depunerea ofertelor pentru procedura de atribuire a contractului de proiectare și execuție a viitoarei magistrale, secțiunea 3, Cornetu – Tigveni, au fost consemnate 15 înscrieri.

Cele mai multe companii provin din Turcia și China, 19 în total, existând și o combinație între firme din aceste state, dar și consorții din Italia, Austria, Grecia. Printre cele mai cunoscute companii participante se numără Strabag, Aktor, Astaldi, Impresa Pizzarotti, toate cu lucrări mari licitate de statul român la activ.

Valoarea estimată a contractului este de 5,32 de milioane de lei, fără TVA. Durata contractului este de 14 luni perioada de proiectare, 59 de luni execuţia şi 60 de luni garanţia lucrărilor. Traseul are o lungime de 37,4 km.

Principalele lucrări ale acestei secţiuni sunt 95 de poduri și pasaje, tunel cu două galerii independente de 1,7 km / sens, noduri rutiere la Cornetu și Văleni, ecoduct în zona localităţii Călineşti.

Sursa de finanțare o reprezintă fondurile europene nerambursabile, fără a fi enumerat un anumit program european. Comisia de evaluare va analiza ofertele în conformitate cu prevederile documentațiilor de atribuire și cu legislația în vigoare în domeniul achizițiilor publice.

Loturile autostrăzii sunt Sibiu – Boița (13 km), Boița – Cornetu (30 km), Cornetu – Tigveni (37 km), Tigveni – Curtea de Argeș (10 km) și Curtea de Argeș – Pitești (30 km), acestea fiind scoase la licitație, în evaluare, proiectare sau execuție.

Comenteaza