Bătaie pe joburile de la Cluj. Italia și Spania, evitate de candidați

Bătaie pe joburile de la Cluj. Italia și Spania, evitate de candidați

Clujul este una dintre zonele cu cele mai multe înscrieri pentru un loc de muncă în România în contextul restricțiilor impuse în țările predilecte de plecare din Europa de Vest.

1,4 milioane de înscrieri au fost contorizate în octombrie pentru posturile înregistrate pe cea mai mare platformă de locuri de muncă din țara noastră, marcând un nou record al ultimilor 21 de ani, conform Ejobs România.

"Vedem un interes aproape exclusiv pentru joburile din România, în condiţiile în care, din 1,4 milioane de aplicări, doar 25.000 au fost pentru joburile din străinătate. Acest lucru este perfect explicabil, având în vedere contextul incert sau chiar îngrijorător din multe state europene care erau o destinaţie predilectă pentru români, cu toate că ofertele angajatorilor străini sunt în creştere de la lună la lună.

Dacă în vară Italia şi Spania începeau să reintre în top 10, acum vedem o scădere bruscă a numărului de aplicări pentru aceste două ţări. Unul dintre efectele imediate pe care le resimt candidaţii, în condiţiile în care tot mai puţini sunt interesaţi să plece în afară, este faptul că a crescut exponenţial competiţia pentru joburile din ţară", spune Bogdan Badea, director general al Ejobs România.

În ultima lună, 150.000 de români au fost în căutarea unui loc de muncă. Dintre aceştia, 30.000 au fost candidaţi noi. Companiile devin tot mai active şi angajează într-un ritm susţinut - 33.000 de joburi noi înregistrate în octombrie.

Topul domeniilor este condus de transport - distribuţie, vânzări, administrativ - logistică, relaţii clienţi - call center și producţie. Este cel mai mare număr de locuri noi de muncă postate în decursul unei luni, din 2020. Tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani sunt segmentul cu cea mai mare creştere de la o lună la alta.

Totuși, cel mai mare număr de înscrieri vine din partea candidaţilor cu vârste între 25 şi 35 de ani. În octombrie au fost înregistrate 468.000 de aplicări corespondente categoriei 18-24 ani, iar 516.000, categoriei 25-35 ani. Bucureşti, Cluj, Braşov, Timiş, Iaşi, Constanţa şi Prahova au fost judeţele din care au venit cele mai multe cereri.

loading...
Comenteaza