BNR revizuieşte prognoza privind exporturile, după închiderea fabricii Nokia

BNR revizuieşte prognoza privind exporturile, după închiderea fabricii Nokia
Banca Naţională a României îşi va revizui prognoza privind exporturile, a anunţat astăzi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. Decizia vine după ce producătorul de telefoane mobile Nokia a anunţat că închide fabrica din comuna clujeană Jucu. Nokia este al doilea exportator al României, după Dacia.

 

"Sunt soluţii atât de facile şi lumea politică este atât de mioapă? Cred ca nu mai este o întrebare retorică. O realitate care ne loveşte în fiecare zi. Ne schimbăm prognozele pentru că nu mai putem să mizăm pe aceeaşi creştere a exporturilor. Am fi nerealişti. În momentul în care ţi-ai schimbat prognoza apare iar confuzie în construcţia bugetară", a spus Isărescu la Romania Financial Forum, organizat de agenţia de presă Mediafax. în parteneriat cu BNR.

Exporturile realizate anul trecut au urcat cu 27,3%, la 156,97 miliarde de lei (37,25 miliarde euro), potrivit datelor Inbstitutului Naţional de Statistică. În perioada ianuarie-iulie, exporturile au fost de 25,8 miliarde de euro, cu 25,5% mai mari faţă de cele înregistrate în aceeaşi perioadă din 2010.

 

Comenteaza