Boc, despre "criza" din piața IT a Clujului: "Nu avem de ce să ne temem, este doar o reconfigurare traseu"

Boc, despre "criza" din piața IT a Clujului: "Nu avem de ce să ne temem, este doar o reconfigurare traseu"
| Foto: deagreez1 - Depositphotos.com

Piața IT de la Cluj, cea mai mare din România după București și care a crescut constant în anii recenți, se confruntă cu turbulențe pe piața muncii, în contextul concedierilor operate în ultimele luni de giganți din sectorul Tehnologiei la nivel global, scriu publicațiile de profil. 

Primarul Clujului spune că orașul nu se află într-o criză în acest domeniu:

"Din informațiile pe care eu le-am cules de la oameni avizați, nu avem de ce să ne temem, nu este niciun pericol. Sunt doar mișcări în interiorul sistemului, generate de AI, care se mișcă cu o viteză amețitoare, și atunci se restructurează poziții și locuri, nu dispar. Dacă ar fi o problemă, ar trebui să ne uităm la șomaj: e 0. Este doar o reconfigurare traseu, fără șomaj", a declarat primarul Emil Boc, la ZIUA LIVE. 

Informațiile despre concedierile din Cluj vin în contexul în care giganți IT (Yopeso, Telenav, Endava, Magnetti Marelli) au anunțat în ultimele luni concedieri masive, dar reprezentanți din piața muncii de la Cluj spun că, deocamdată, aici nu se pune problema ca cei care își pierd locurile de muncă să nu găsească alternative.

Comenteaza