Boc discută cu chinezii despre hidrocentrala de la Tarniţa-Lăpuşteşti

Boc discută cu chinezii despre hidrocentrala de la Tarniţa-Lăpuşteşti
Situaţia construirii hidrocentralei de la Tarniţa-Lăpuşteşti, din Cluj, a făcut obiectul discuţiilor de astăzi dintre premierul Emil Boc şi preşedintele Chinei, Hu Jintao. Boc prezintă situaţia hidrocentralei şi în întrevederea cu premierul chinez, împreună cu alte proiecte de infrastructură.

"Întâlnirea avută cu preşedintele Chinei a avut menirea de a da un semnal foarte clar din punct de vedere politic şi economic că cele două ţări sunt pregătite să implementeze câteva proiecte majore de investiţii în România, precum participarea la construcţia reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă, realizarea autostrăzii Bucureştiului  sau Canalul Dunăre-Bucureşti, Siret-Bărăgan, şi construcţia centralei de la Lăpuşteşti", a declarat Boc la finalul întâlnirii de astăzi cu preşedintele chinez.

Boc a adăugat că situaţia acestor proiecte va fi discutată şi la întrevederea pe care care premierul urmează să o aibă cu omologul său chinez, luni.

Hidrocentrala cu acumulare prin pompaj Tarniţa-Lăpuşteşti va avea o capacitate instalată de o mie de megawaţi şi va fi echipată cu patru turbine-pompă. Lucrările sunt estimate să dureze până la 7 ani iar costul acestora depăşeşte un miliard de euro.

Comenteaza