Boc laudă economia: se consolidează, iar Fitch recunoaște acest lucru

Boc laudă economia: se consolidează, iar Fitch recunoaște acest lucru
Premierul Emil Boc a afirmat, astăzi, la Cluj-Napoca, că stabilitatea economică a României se consolidează pe zi ce trece, iar asigurarea locurilor de muncă şi întărirea creşterii economice reprezintă priorităţile Executivului, în acest moment.

"Prin recentul calificativ de ţară, obţinut de România din partea Agenţiei Fitch, şi dobândirea statutului de ţară în care se poate investi, România are o recunoaştere a faptului că tot ceea ce a făcut în ultimii doi ani a fost corect şi la timp şi este pe un drum sănătos, al creşterii economice. Acest statut de ţară în care se poate investi înseamnă, pentru fiecare român, şansa de a avea locuri de muncă, de a veni mai multe investiţii străine în România, bugetul să aibă mai mulţi bani din care să poată susţine creşteri de salarii şi pensii. Aceasta reuşită este, de fapt, cea a românilor, pentru că prin efortul lor a fost posibil acest lucru", a susţinut premierul Emil Boc, citat de Agerpres.

La începutul acestei săptămâni, Agenţia de Evaluare Financiară Fitch a ridicat ratingul României pentru credite pe termen lung, în valută, cu o treaptă, de la "BB+" la "BBB-", reaşezând, astfel, România în grupul ţărilor recomandate pentru investiţii.

 

Etichete
Comenteaza