Brânza de capră de pe Feleac a rezistat pandemiei

Brânza de capră de pe Feleac a rezistat pandemiei

Vânzările producătorului de lactate de capră Super Lactalis Feleacu au scăzut inițial cu 30%, însă apoi şi-au revenit şi se aşteaptă să încheie anul pe plus.

Ovidiu Spînu, administratorul Super Lactis, care produce lactate din lapte de capră sub brandul La Colline, spune că instalarea stării de urgenţă s-a resimțit imediat în încasări, conform ZF.

„La Colline s-a născut în criza anterioară din 2007-2008, aşadar eram căliţi şi pregătiţi pentru vremuri grele. Am învăţat să fim precauţi, să nu ne asumăm riscuri inutile şi să creştem încet şi sănătos. Am păstrat un fond de rezervă atât financiar, cât şi de materie primă care ne-a ajutat să depăşim perioada dificilă din primăvara acestui an“, a spus Ovidiu Spînu.

În 2020 se aşteaptă să încheie cu o cifră de afaceri de 80% din veniturile de anul precedent, dar speră să recupereze la venirea sărbatorilor de iarnă. „Vom încheia pe plus şi 2020, dar profitul va fi simbolic. Am reuşit să ne capitalizăm în ultimul deceniu şi comparativ cu alte sectoare ne considerăm norocoşi“.

Fabrica a fost înfiinţată în 2007 şi reprezintă o afacere cu un capital 100% românesc. Fabricată după o reţetă tradiţională franceză, brânza La Colline este un produs premium obţinut din lapte de capră, fermenţi lactici, cheag şi sare de mare la care se adaugă în unele reţete condimente sau trufe.

În 2010 a început producţia de lapte, iaurt de băut şi kefir de capră. Toate sunt preparate din lapte integral, nu sunt agresate prin tehnologii sofisticate şi nu conţin conservanţi sau alţi aditivi. Produsele La Colline sunt exportate în Ungaria, Cehia si Slovacia, iar în România sunt distribuite în rețelele Auchan, Cora, Mega Image, Carrefour.

Comenteaza