Brinel a activat o platformă de cursuri la distanță la UMF

Brinel a activat o platformă de cursuri la distanță la UMF

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca este printre primele instituții de învățământ superior din țară care și-au mutat activitatea în mediul online. 

Scopul este reducerea riscului epidemiologic de răspândire a infecției cu coronavirus. Soluția pentru susținerea online a cursurilor a fost implementată și parametrizată în timp record de compania informatică Brinel.

Soluția deservește 8.000 de utilizatori (studenți și cadre didactice) având facilități de videoconferință, videoprezentare, prezentare colaborativă pe documente, partajare de documente și conținut video, audio și text, mergând cu până la 250 useri simultan sau live streaming cu mii de participanți.

UMF folosește soluția de la mijlocul lunii martie, reușind păstrarea calității actului didactic și minimizarea riscurilor de răspândire a virusului.

“Încă de la începutul epidemiei am decis să acționăm profilactic, prin continuarea activității didactice online.

Am venit în sprijinul studenților noștri oferindu-le posibilitatea sa-și continua pregătirea, în aceleași condiții de calitate și rigurozitate, fără însă a fi expuși riscurilor nici ei, nici pacienții”, a declarat Anca Buzoianu, rectorul UMF.

Proiectul, coordonat de Ovidiu Teodorescu (Brinel), a fost finalizat în două săptămâni, fiind create 1.000 de echipe de lucru parametrizate în platformă și particularizate pe necesitățile universității.

Soluția tehnică are la bază platforma de comunicare Microsoft Teams și managementul identităților utilizatorilor prin Azure Active Directory de la Microsoft.

Comenteaza