BRK Cluj pierde aproape 3 milioane de lei după primele trei luni ale anului

BRK Cluj pierde aproape 3 milioane de lei după primele trei luni ale anului
| Foto: Facebook - BRK Financial Group

După ce, în primul trimestru din 2021, BRK Financial Group, singurul broker listat la BVB, a înregistrat un profit de 10.7 milioane de lei, compania din Cluj a încheiat T1/2022 cu pierderi nete de 2,8 mil. lei.

BRK Financial Group (cu simbolul bursier BRK), singurul broker listat la Bursa de Valori din București, a raportat pierderi de 2,8 milioane de lei în primele trei luni ale acestui an, compuse din profitul activității de bază de 1,13 milioane lei și o pierdere de 3,93 milioane lei aferentă operațiunilor pe contul propriu în condițiile în care brokerul de la Cluj a înregistrat un plus de 10,7 milioane de lei în primul trimestru de anul trecut, conform raportului financiar publicat la BVB.

Monica Ivan, directorul general BRK Financial Group explică: „Facem menţiunea că rezultatul operaţiunilor pe contul propriu este afectat în cea mai mare măsura de efectul reevaluării (marcarea la piaţă) poziţiilor din portofoliu (-2.7M RON rezultatul net din reevaluare) cât şi a tranzacţiilor închise în pierdere (-816k RON), la care se adaugă costurile cu finanţarea şi diferenţele de curs valutar.”

În ceea ce priveşte activitatea de bază, privită în ansamblul a patru subsegmente, societatea a raportat un rezultat de 1,13 milioane de lei, în creştere cu 86% prin comparaţie cu acelaşi trimestru de anul trecut.

„Veniturile din intermedierea tranzacțiilor la BVB au fost de 3.32M RON, în creștere cu 32% față de perioada similară a anului anterior, pe fondul unor volume intermediere în creștere (1,04 miliarde lei, cota de piață 8.24% în Q1/2022 comparativ cu 619 milioane lei și o cotă de piață de 6.22% in Q1/2021)”, se mai arată în raportul BRK de la BVB.

Segmentul Corporate a avut venituri reziduale în cadrul acestui prim trimestru (18k RON), pe fondul reticenței investitorilor față de potențialii emitenți, în contextul evoluțiilor geopolitice care s-au suprapus cu primele trei luni ale anului 2022.

Compania înregistra active de 257,7 milioane de lei la 31 martie 2022, plus 3,5%, şi datorii de 172,6 milioane de lei, în urcare cu 8,1%

Acţiunile BRK au scăzut cu 33% anul acesta, pe un rulaj de 26 de milioane de lei, potrivit datelor BVB. Compania are o capitalizare de 67,5 milioane de lei şi este al şaselea cel mai activ broker de la BVB în 2022.

Comenteaza