Businesmanul Dorel Goia va sprijini cluburi din Cluj și Bistrița

Businesmanul Dorel Goia va sprijini cluburi din Cluj și Bistrița

Grupul industrial TeraPlast, controlat de omul de afaceri Dorel Goia, a înființat o platformă prin care va sprijini proiecte ale Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN), dar și cluburi sportive din județele Cluj și Bistrița-Năsăud.

Cel mai mare producător român de materiale de construcții din România a lansat  platforma de responsabilitate socială „Împreună Clădim România”, inițiativă prin care susține “excelența, performanța și proiectele menite să creeze treptat o lume mai bună”.

„Platforma reprezintă angajamentul grupului și al colegilor mei de a construi o lume mai bună, dincolo de produsele pe care le oferim. Pentru noi, împreună reprezintă invitația la implicare, la efort comun, prin care să clădim pas cu pas o lume mai bună, așa cum o casă se construiește cărămidă cu cărămidă, astfel încât România – locul pe care îl numim acasă - să ne reprezinte”, a spus Ioana Borza, director de marketing al grupului.

Platforma reunește proiectele de responsabilitate socială dezvoltate la nivelul tuturor companiilor din grup, pe trei piloni: educație, social, sănătate & mediu. La nivelul anului 2019 sumele alocate pe aceste trei axe au fost de 600.000 de lei, iar pentru anul viitor, 800.000 de lei.

Principalele obiective sunt susținerea excelenței în educație prin încheierea de parteneriate strategice cu UTCN, susținerea sportului de masă și a performanțelor sportive prin parteneriate cu cluburile sportive de handbal Gloria Bistrița și de baschet feminin "U" Cluj, dar și menținerea unui mediu curat pentru viitor.

Acțiunile din sfera socială vor avea în vedere construirea de locuințe, sprijinirea alimentării cu apă și gaz în mediul rural, promovarea egalității de șanse. Vizitatorii platformei pot vedea din decembrie toate proiectele de responsabilitate socială.

Grupul este compus din companiile TeraPlast, TeraSteel România și Serbia, Wetterbest, TeraGlass, TeraPlast Ungaria. Din aprilie 2019, activitatea de reciclare se desfășoară în compania independentă TeraPlast Recycling. Din 2008, TeraPlast este listată la Bursa de Valori București. Cel mai mare acţionar este Dorel Goia (foto centru).

O altă companie din domeniul construcțiilor la care acesta este acționar e ACI Cluj. Goia este cotat cu o avere de 55 de milioane de euro în Top Capital. El mai controlează rețeaua La Casa (panificaţie şi restaurante) şi are deţineri pe piaţa de capital şi investiţii imobiliare. Un fond de investiţii britanic a cumpărat anul trecut clădirea Maestro, construită de oamenii de afaceri Dorel Goia și Horia Ciorcilă.

Comenteaza