Campioni la producţia de miere

Campioni la producţia de miere
Un român mănâncă în medie de cel puţin trei ori mai puţină miere pe an decât alţi europeni, conform statisticilor.

Dacă în alte ţări din nordul continentului fiecare locuitor consumă în medie 1,5-2,5 kg pe an, în România o persoană mănâncă într-o perioadă similară între 400 şi 500 g, în contextul în care ţara noastră se află pe locul patru în Europa în ceea ce priveşte producţia de miere. "Trebuie să ţinem cont de faptul că în România o mare parte din producţie nu apare în statistică. Oamenii cumpără de la cunoştinţe, rude, prieteni, poate pieţe, iar acest comerţ nu e prins în evidenţele oficiale", spune apicultorul clujean Mihai Man, pentru REALITATEA TV Cluj. "Mierea are minerale, are vitamine din grupul B, enzime, acizi organici, dar aceste cantităţi sunt de microelemente de grame. Este benefică pentru organism, dar nu folosită neapărat ca medicament. Este un aliment care trebuie consumat cu prudenţă", arată nutriţionistul Anca Crăciun. Anul trecut în România au fost produse 26.000 de tone de miere, din care 21.000 exportate, restul fiind achiziţionate de companii mari care le-au comercializat în supermarketuri.

(D.E.)

 

Etichete
Comenteaza