CĂPUȘELE României! Acestea sunt multinaționale cu cifre de afaceri mai mari de 100 de milioane de euro, dar cu profit ZERO în România

CĂPUȘELE României! Acestea sunt multinaționale cu cifre de afaceri mai mari de 100 de milioane de euro, dar cu profit ZERO în România
| Foto: Pixabay

Jurnaliștii AFACERI.news dezvăluie, într-un articol exclusiv, cum companii cu capitaluri majoritare austriece, germane, franceze, belgiene, olandeze, chineze, indiene sau rusești căpușează cu sume aiuritoare bugetul de stat, trimițând acasă profiturile realizate în urma unor cifre de afaceri gigantice în România.

În timp ce Guvernul Ciolacu se dă de ceasul morții să suprataxeze microîntreprinderile și întreprinderile mici și mijlocii prin diverse variante cum ar fi modificări de plafoane, creșterea cotelor de impozitare, eliminarea facilităților fiscale pentru domenii strategice, în cealaltă parte a economiei, a marilor așa-ziși “contribuabili”, e dezmăț total, scriu jurnaliștii de la AFACERI.news.

Aceștia devoalează politica atroce a marilor corporații cu cifre de afaceri mai mari de 100 de milioane de euro în exercițiul financiar încheiat, de profund dispreț față de România și bugetul ei național. În articol veți găsi cele mai grele nume de companii cu capitaluri majoritare austriece, germane, franceze, belgiene, olandeze, chineze, indiene sau rusești, care căpușează cu sume aiuritoare bugetul de stat, trimițând acasă profiturile realizate în urma unor cifre de afaceri gigantice în România.

Jurnaliștii au intrat în posesia unor documente inedite, de care sursele AFACERI.news spun că au cunoștință atât Cancelaria premierului, cât și Ministerul de Finanțe și ANAF. De ce nu fac nimic pentru a opri flagelul prin care bugetul devine șvaițer și trebuie umplut prin supraimpozitarea celor mici? O întrebare la care poate domnii Ciolacu, Câciu sau Boloș vor răspunde cândva. 

În primul episod sunt prezentate companiile cu cifre de afaceri uriașe care au raportat la final de 2022 profit brut ZERO și, implicit, pierderi. Următorul episod va fi dedicat celor ce, deși au avut afaceri înfloritoare și venituri de sute de milioane de euro, au catadicsit prin inginerii financiare specifice să-și reducă profitul la niște procente de ochii lumii, pentru a achita un impozit pe profit apropiat de zero.

  • Termitele din energie, cifre de afaceri uriașe, profituri ZERO: E.ON, ENEL, MET ENERGIE, DELGAZ GRID, NIS PETROL
  • Retailul zbârnâie, comerțul și distribuția, idem, dar PROFI, CORA, SUPECO (parte a grupului CARREFOUR), UNILEVER, HAVI LOGISTICS plătesc ZERO impozit pe profit, fiind oficial pe pierdere
  • #BoicotAustria? Mai degrabă Austria ne boicotează bugetul de stat! ZERO profit pentru RAIFFEISEN AGRO, PORR CONSTRUCT, KRONOSPAN, ASIROM VIENNA INSURANCE, STRABAG
  • Giganții telefoniei, pierderi pe linie. Niciun leu profit, niciun leu impozit pe profit de la VODAFONE, ORANGE, TELEKOM.
  • De câte ori nu ați auzit sintagma: “Industria auto ne salvează PIB-ul”? Doar că nu vedem nimic la bugetul de stat! ZERO profit, zero impozit pe profit de la AUTOLIV, CONTINENTAL, VITESCO, PREH, FAURECIA, YAZAKI, ADIENT, CONTITECH
  • Scumpirea energiei a îngropat metalurgia sau metalurgiștii și-au îngropat profitul? Cifre uriașe de afaceri, pierderi pe linie pentru LIBERTY GALAȚI, DONALAM, ARCELLORMITTAL HUNEDOARA, ALUM SA
  • Industria a murit în România? Nu s-ar spune după cifrele uriașe de afaceri. Profit ZERO, impozit ZERO de la: ARCTIC, MAKITA, PRYSMIAN, AAYLEX, SMITHFIELD, KASTAMONU, URBB UNITED ROMANIAN BREWERIES, CAROLI FOODS, GRUPO ANTOLIN
  • Cu farmacii la fiecare colț de stradă, companiile farma și clinicile medicale merg prost, bietele de ele! ZERO profit pentru DR.MAX și PHARMAFARM, profit ridicol pentru FARMEXIM
  • Două companii de SOFT, AMAZON și ALS TECHNOLOGY, fac afaceri de sute de milioane de lei, au și facilități multiple pentru IT-iști, dar nu plătesc NIMIC la stat din profit.
  • Alte două companii de transport și curierat raportează profit ZERO la cifre de afaceri de peste 100 de milioane de euro.
  • Încheiem primul episod din seria căpușelor bugetului de stat al României cu “campioanele” care au acționar unic sau majoritar statul român: CFR și TERMOENERGETICA BUCUREȘTI.

CIEȘTE CONTINUAREA ARTICOLULUI PE AFACERI.NEWS

Întrebări retorice (momentan)

Cum e posibil să meargă atât de prost afacerile în România încât acești giganți economici să vândă anual produse și servicii de sute de milioane de euro, dar să raporteze profituri zero sau banale?

De ce Guvernul Ciolacu și coaliția de guvernare caută soluții de suprataxare a micilor antreprenori sărăciți deja de pandemie, de inflația galopantă și de zorii unei recesiuni inerente, când marile sume lipsă la buget sunt la coloșii economici de mai sus?

Când vom vedea măsuri concrete de evitare a transferurilor de capital înspre țara-mamă a companiilor sau spre terțe paradisuri fiscale?

Comenteaza