Care sunt cele mai căutate cartiere ale Clujului VIDEO

Care sunt cele mai căutate cartiere ale Clujului VIDEO
Cel mai cautat cartier de locuinte din Cluj-Napoca este Mărăşti. Pe locul secund in preferintele clujenilor sunt cartierele Mănăştur şi Gheorgheni. Aceastea sunt concluziile unui studiu realizat de site-ul imobiliare.ro, în funcţie de căutările efectuate de cumpărători. Specialiştii spun că oamenii preferă aceste cartiere pentru preţul mai redus al apartamentelor, dar şi pentru oferta mai bogată de locuinţe.

Site-ul Imobiliare.ro a făcut o analiză a preferinţelor cumpărătorilor în funcţie de căutările efectuate de aceştia. Potrivit clasamentului, cel mai căutat cartier din Cluj este cartierul Mărăşti unde, de altfel, sunt si cele mai mici preţuri pentru o locuinţă.

Potrivit bazei de date Imobiliare.ro, în cartierul Mărăşti o garsonieră se vinde la un preţ de sub 1.000 de euro/mp. Pe următoarele locuri se situează cartierele Mănăştur şi Zorilor, cu preţuri cuprinse între 1.024 şi 1.120 de euro metrul pătrat. Cele mai mari preţuri pentru o garsonieră sunt în zona centrală şi în cartierul Gheorgheni, unde un metru pătrat ajunge să coste şi 1.155 de euro 19:08

Clasamentul se schimbă însă când vine vorba de preţul apartamentelor cu două camere. Astfel, cele mai mici preţuri sunt în cartierul Gheorgheni şi Mănăştur, unde un metru pătrat se vinde cu preţuri cuprinse între 960 şi 970 de euro, urmate de zona centrală, cu preţuri de sub 990 de euro/mp. Cele mai scumpe apartamente cu două camere sunt în Mărăşti şi în Zorilor, unde metru pătrat poate ajunge să coste şi 1.050 de euro.

Cele mai ieftine apartamente
SURSA: Imobiliare.ro

Gheorgheni - 961 euro/mp
Mănăştur - 969 euro/mp
Centru - 986 euro/mp
Mărăşti - 1.018 euro/mp
Zorilor - 1.049 euro/mp

Specialiştii explică care sunt criteriile după care clienţii îşi caută o locuinţă. Vezi ce spune un agent imobiliar Coldwell Banker, George Miga, în materialul video

Experţii imobiliari spun că oamenii se îndreaptă mai ales spre cartierul Mărăşti sau Mănăştur atraşi de oferta mai variată, acre lipseşte din alte zone ale oraşului.


Reporter: Cosmin Oanţă
Imagine: Rareş Râşnoveanu

 

Comenteaza