Care sunt cele mai ieftine/scumpe locuințe de lângă Cluj-Napoca. Singurele localități din România unde metrul pătrat sare de 2.000 euro

Care sunt cele mai ieftine/scumpe locuințe de lângă Cluj-Napoca. Singurele localități din România unde metrul pătrat sare de 2.000 euro
| Foto: Florești / Arhivă

Cluj-Napoca rămâne cel mai scump oraș imobiliar din România, însă anumite localități din zona periurbană nu sunt neapărat foarte departe în ceea ce privește prețul locuințelor.

Cluj-Napoca este cel mai scump oraș din țară pentru cumpărători, dar nici în localitățile din jurul său nu este neapărat foarte ieftin să te muți.

Cele mai ieftine și cele mai scumpe locuințe din zona periurbană Cluj

„Dacă prețul mediu solicitat pentru locuințele din Cluj-Napoca a depășit pragul de 2.600 euro/mp în primul trimestru al acestui an, în Feleacu și Salicea casele au fost scoase la vânzare în același interval cu 2.027 euro/mp, respectiv cu 2.009 euro/mp. Acestea au fost, astfel, cele mai scumpe localități din periurban și singurele din țară unde metrul pătrat s-a vândut cu peste 2.000 euro”, potrivit imobiliare.ro.

Tododată, comuna Baciu, practic „lipită” de municipiul Cluj-Napoca este a patra cea mai scumpă din România, cu un preț al locuințelor de 1.828 de euro/metru pătrat.

Potrivit sursei citate, când vorbim despre dezvoltarea rezidențială nouă în zona metropolitană a orașului nu putem să trecem cu vederea Florești, cea mai mare comună din România, care va beneficia în viitor și de acces la metroul care va traversa Cluj-Napoca, un proiect despre care se vorbește de ani de zile, dar este acum mai aproape de a deveni o realitate.

Florești este un pol al superlativelor de pe harta Clujului, cei peste 52.000 de locuitori reprezentând cea mai tânără și mai educată populație din țară. Aceasta este, totodată, una dintre cele mai bogate localități din România, iar recent aici a fost inaugurată cea mai modernă grădiniță din județ. Tot în Florești întâlnim a opta cea mai variată ofertă de case din periurbanul marilor orașe și al nouălea cel mai mare preț – 1.588 euro/mp.

Dacă discutăm strict despre proprietățile noi, finalizate începând cu 2020, putem spune că cea mai mare ofertă se află tot în Florești. Un număr semnificativ de case noi disponibile potențialilor cumpărători întâlnim și în Chinteni și în Dezmir, la prețuri de 1.458 euro/mp, respectiv 1.467 euro/mp.

Sursa citată mai arată că în topul național al celor mai multe locuințe disponibile de vânzare în zonele periurbane, județul Cluj este reprezentat, de pe locul 8, de Florești (cu 490 de locuințe pe piață) care de-a lungul ultimilor ani a dat dovadă de o dezvoltare accelerată pe segmentul rezidențial nou. Și cei care optează să se mute aici ar putea, în viitor, să aibă parte de conexiuni mai rapide cu punctele de interes din oraș prin magistrala de metrou la care ar urma să aibă acces conform planurilor autorităților locale.

Comenteaza