Care sunt cele mai subevaluate companii din BET față de rezultatele pe 2021. Banca Transilvania, în top

Care sunt cele mai subevaluate companii din BET față de rezultatele pe 2021. Banca Transilvania, în top

One United Properties (sim­bol bursier ONE), Banca Transilvania (TLV) şi Rom­gaz (SNG) sunt cele mai subevaluate companii din cele 20 ale indicelui principal BET în funcţie de raportul dintre evaluarea dată de investitorii de la Bursa de Valori Bucureşti şi profitul net realizat de aceste societăţi în anul 2021.

One United Properties, Banca Transilvania, Romgaz, Transport Trade Services, BRD, Digi, OMV Petrom şi Purcari sunt acţiunile cu un raport PER (price/earning ratio) sub 10x, ceea ce înseamnă că teoretic un investitor îşi recuperează banii în mai puţin de un deceniu.

Astfel, potrivit calculelor realizate de Ziarul Financiar pe baza preţurilor de tranzacţionare de la închiderea din 28 martie 2022 şi pe baza profitului net raportat în anul 2021, acţiunile ONE se tranzacţionează la un multiplu PER (price/earning ratio) de 6,9x, cele ale băncii de la Cluj la 7,6x, iar cele ale Romgaz la 7,8x.

Evaluarea companiilor din BET în funcţie de indicatorul PER arată la o primă vedere o piaţă care nu este supraevaluată. Mediana indicatorului se situează în jurul valorii de 12, ceea ce reprezintă o evaluare decentă pentru cei care cumpără acţiuni româneşti - Alin Brendea, director de operaţiuni Prime Transaction

 

Comenteaza