Casa Verde Fotovoltaice: Fondurile pentru regiunea din care face parte și Clujul s-au dat în 3 minute. Peste 2.700 cereri depuse în județ

Casa Verde Fotovoltaice: Fondurile pentru regiunea din care face parte și Clujul s-au dat în 3 minute. Peste 2.700 cereri depuse în județ
| Foto: TReinhard - Depositphotos.com

Bugetul programului Casa Verde Fotovoltaice pentru regiunea Nord-Vest (din care face parte și județul Cluj) a fost rezervat în primele trei minute.

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), a anunțat marți dimineața, că înscrierile pentru Regiunea Nord-Vest în Programul Casa Verde Fotovoltaice s-au încheiat, iar bugetul disponibil a fost rezervat integral în primele trei minute de înscriere.

Fonduri rezervate în 3 minute / Peste 2.700 cereri în Cluj

„Astăzi, 06 iunie 2023, a demarat sesiunea de înscriere a persoanelor fizice în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională – Casa Verde Fotovoltaice, pentru Regiunea Nord Vest - judeţele Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Sălaj, Satu Mare şi Maramureş. Bugetul de 240.020.000 de lei alocat acestei regiuni a fost rezervat integral în primele trei minute prin înscrierea unui număr de 12.001 persoane fizice”, a anunțat AFM într-un comunicat.

2.746 dosare au fost depuse în Cluj. Județul e al doilea în clasamentul cererilor din zona Nord-Vest, iar pr primul loc e Bihor, cu 3.055 dosare, mai arată datele AFM.

Casa Verde Fotovoltaice: Fondurile pentru regiunea din care face parte și Clujul s-au dat în 3 minute. Peste 2.700 cereri depuse în județSursă: Facebook - Administrația Fondului pentru Mediu

Înscrierile pentru au început pentru regiunea din care face parte județul Cluj au început marți, 06.06.2023 la ora 10.00, iar fondurile programului au fost rezervate integral în 3 minute.

Laurenţiu-Adrian Neculaescu (președintele AFM), a precizat că, până în prezent s-au derulat înscrierile în program pentru jumătate din regiunile ţării.

„Până astăzi, inclusiv, s-au derulat înscrierile în program pentru jumătate din regiunile țării și avem înscrise peste 43.000 de persoane fizice care doresc să devină prosumatori cu sprijin financiar de la Administrația Fondului pentru Mediu. Înscrierile vor continua conform calendarului și pentru celelalte regiuni”, a declarat preşedintele AFM, Laurenţiu-Adrian Neculaescu.

Înscrierile persoanelor fizice în cadrul programului, prin intermediul aplicației informatice, vor continua conform următorului calendar: 

https://www.afm.ro/.../calendar-fotovoltaice-2023_05_03.pdf?fbclid=IwAR07qkaTq1ye8Sb5A1HCJ64WSj19rbFcf9cS_62_It8u775Tw8aHCzfY-pI 

Pentru toate regiunile, în prima zi programată, înscrierea în aplicație începe la ora 10.00. Pentru regiunile în care înscrierea se va realiza în 3 zile lucrătoare consecutive, înscrierea începe la ora 10.00 în prima zi și continuă până în cea de a treia zi, la ora 23.59.

Pentru regiunile în care cele 3 zile lucrătoare programate pentru înscrierea solicitanților sunt separate de zile nelucrătoare, orele de începere/încheiere a înscrierii sunt: În prima zi: 10.00 – 23.59, a doua zi: 00.00 – 23.59 și a treia zi: 0.00 – 23.59.

Comenteaza