Cât costă să trăieşti în Cluj-Napoca

Cât costă să trăieşti în Cluj-Napoca
| Foto: Visit Cluj

Expatistan.com, o bază de date care furnizează informații despre condițiile de viață în întreaga lume, oferă informaţii detalitate despre costul vieţii lunar în Cluj-Napoca. 

Cât costă mâncarea

Un prânz (cu băutură inclusă) în zona business poate ajunge la 31 lei, în timp ce un meniu fast-food costă 18 lei. Site-ul oferă o listă de preţuri şi pentru diverse alimente: lapte - 5 lei, 12 ouă - 12 lei, 1 kg de roşii - 5.8 lei, 1 kg mere - 3.45 lei, o bere în supermarker - 3.53 lei, o sticlă de vin de calitate - 27 lei, o pâine - 2 lei. 

Cât costă cazarea

Un apartament de de 85 mp, complet mobilat şi utilat, într-o zonă rezidenţială bună costă 2,826 de lei lunar, iar chiria pentru o locuinţă asemănătoare, dar situată în cartiere ceva mai îndepărtate ajunge la 2,013 lei lunar. La aceste sume se adaugă utilităţile, o estimare de 436 de lei pe lună. 

Cât costă hainele 

Preţurile regăsite pe site se referă la haine achiziţionate din magazine situate în mall-uri (blugi - 230 lei, rochie - 127 lei, pantofi de piele - 328 lei), însă în oraş există foarte multe outleturi şi alte variante mai accesibile.

Cât costă transportul 

Litrul de benziă figurează la un cost de 5.37 lei, un abonment pe mijloacele de transport în comun - 63 de lei, iar o cursă de taxi (8 km) - 21 lei. 

Îngrijire personală şi entertainment

Site-ul oferă şi câteva preţuri orientative privind produsele de îngrijire personală (deodorant - 13 lei, pastă de dinţi - 10 lei, o tunsoare pentru bărbaţi - 31 lei) sau medicametele (6 zile de tratament - 26 lei, o consultaţie la medic - 116 lei), dar şi cât costă să mergi la diverse activităţi în oraş (o cină - 67 lei, 2 bilete la film - 40 lei, 1 cocktail - 18 lei, o bere - 7 lei, o cafea - 9 lei). Tot la acest capitol figurează şi abonamentul lunar la sală - 164 lei şi pachetele de ţigări - 17 lei. 

Prețurile exprimate mai sus sunt bazate pe 565 de date pe care le-au introdus zeci de persoane pe site-ul expatistan.com, cel mai recent update fiind făcut în decursul zilei de miercuri, 17 octombrie 2018. 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza