Cât ne costă masa de Crăciun VIDEO

Cât ne costă masa de Crăciun VIDEO
Asa cum ne-am obisnuit in fiecare an, in apropierea sarbatorilor de iarna, magazinele sunt luate cu asalt de clujeni. Anul acesta criza economica ii face pe romani sa scoata mai multi bani din buzunar decat in anii trecuti. Reporterii Realitatea au dat fost prin magazine si va spun de cati bani aveti nevoie pentru masa de Craciun

Vă propun să facem cumpărăturile pentru masa de Crăciun şi să vedem cât trebuie să scoatem din buzunar anul acesta, dacă ne raportăm la o familie formată din patru persoane. Haideţi să umplem coşul cu bunătăţi.

Bun, am facut o lista cu toate cumparaturile de pana acum, avem in cos, carnati, sunca, bauturi alcoolice, non alcoolice, am facut si un calcul, ne costa cam 250 de lei pana acum, insa cumpărăturile nu se opresc aici, mai avem nevoie de fructe, legume, branzeturi, asa că haideti sa punem în coş restul alimentelor.

Şi pentru că de pe masa de Crăciun nu pot lipsi sărmăluţele, bineînţeles că avem nevoie de carne tocată, o punem în coş.

Am ajuns la finalul cumpărăturilor, acesta este coşul nostru, am pus în coş, cărnaţi, suncă, brânzeturi, legume, fructe, băuturi alcoolice, nonalcoolice, cozonac, prăjituri, adică tot ceea ce are nevoie o familie pentru o masă de Crăciun. Am făcut şi un calcul, ne ajung 450 de lei, insă, această sumă se poate dubla cu uşurinţă pentru cei mai pretenţioşi.

Clujenii se plâng că, de la an la an, trebuie să scoată din buzunar tot mai mulţi bani pentru a putea pune pe masă bucatele tradiţionale româneşti.

Magazinele au fost luate cu asalt de către clujeni încă din weekend, însă, din experienţa anilor trecuţi, reprezentanţii magazinelor aşteaptă ca vârful de cumpărături să aibă loc în acest sfârşit de săptămână.

"Se pot vedea la tot pasul oameni cu listuţe, pot să zic că termenul de criză acum înainte de sărbători nu se mai vede. Avem clienţi care în medie cheltuiesc pentru coşul de cumpărături de Crăciun cam 4-500 de lei, insa sunt altii mult mai generoşi cu familiile lor ce sunt dispusi să lase la casă chiar si 7-800 de lei şi doar pentru mâncare si delicatese. Un caviar, pate de raţă, sparanghel", spune Diana Popescu, responsabil marketing.

În marile magazine, programul va fi prelungit în ajunul Crăciunului, pentru cei care îşi vor face cumpărăturile pe ultima sută de metri.

 

Comenteaza