Cea mai importantă organizaţie a agricultorilor din UE cere României să se înscrie; discuţiile, moderate de Niculescu

Cea mai importantă organizaţie a agricultorilor din UE cere României să se înscrie; discuţiile, moderate de Niculescu
Secretarul general al celei mai importante organizaţii a agricultorilor din cele 27 de state europene, COPA-COGECA, Pekka Pesonen, s-a întâlnit ieri cu europarlamentarul clujean Rareş Niculescu.

Discuțiile au vizat pozițiile COPA-COGECA cu privire la reforma Politicii Agricole Comune (PAC) și alte teme de actualitate din sectorul agriculturii. Niculescu a subliniat, în cadrul întâlnirii, dorința Parlamentului de a colabora îndeaproape cu organizațiile agricultorilor în conturarea viitoarei PAC. "Noua politică agrară a Uniunii va fi definită pe baza propunerilor venite din partea agricultorilor și consumatorilor, care au dreptul de a își face cuvântul auzit în Parlament", a declarat Niculescu.

România nu este reprezentată înca la nivelul COPA COGECA, prilej cu care Pekka Pesonen a vorbit despre avantajele calității de membru și despre faptul că România s-ar bucura de 12 voturi in cadrul organizației agriculturilor, fiind pe poziție de egalitate din acest punct de vedere cu Germania, Franţa, sau Italia.

Comenteaza