Cele mai căutate cartiere pentru chirii la Cluj

Cele mai căutate cartiere pentru chirii la Cluj
Zonele preferate de către cei care au închiriat apartamente şi case la Cluj-Napoca în această vară sunt, în afară de cea centrală a oraşului, cartierele Mănăştur şi Mărăşti, conform specialiştilor de la Edil Imobiliare.

“August, una dintre cele mai active luni atunci când vine vorba de chirii, ne-a ajutat să realizăm o statistică privind cartierele cele mai căutate. În august s-au înregistrat 1.000 de închirieri, acestea având prețurile cuprinse între 120 de euro și 2.500 de euro”, precizează specialiştii Edil.  
 
Cele mai multe proprietăți tranzacționate s-au înregistrat în cartierul central, acesta situându-se pe locul 1 în topul preferințelor. În cadrul zonei centrale s-au închiriat 168 de proprietăți. Chiria cea mai mică plătită a fost de 200 de euro pentru o garsonieră, suma maximă ajungând la 2.200 de euro pentru o casă cu cinci camere.
 
La o diferență foarte mică se află Mănăștur, cu 153 de proprietăți închiriate, fiind și cartierul în care s-a înregistrat cea mai redusă mică chirie, respectiv 120 de euro, în cazul unei garsoniere. Pe locul trei, cu 138 de proprietăți tranzacționate se situează cartierul Mărăști, considerat drept o zonă ideală pentru studenți, unde prețurile variază de la 130 de euro până la 1.800 de euro.
 
Cea mai scumpă chirie a fost plătită pentru o casă cu opt camere din cartierul Zorilor, de 2.500 de euro. Cu doar 11 proprietăți tranzacționate, cartierele Gruia și Europa se situează la acelaşi nivel redus, având și o sumă minimă a tranzacțiilor similară, de 250 de euro. Ultimul cartier din preferințele celor interesaţi de chirii a fost Gării, cu o singură închiriere, în valoare de 250 de euro.
 
Top locuinţe închiriate
(august 2017,Cluj-Napoca)

 
1. Centru...........168
2. Mănăştur........153
3. Mărăşti..........138

Cartiere evitate
(număr de închirieri)

1. Gării................1
2. Europa............11
3. Gruia..............11

Sursa: Edil

Comenteaza