Cemacon Cluj iese la cumpărături și va prelua fabrica de cărămizi de la un competitor

Cemacon Cluj iese la cumpărături și va prelua fabrica de cărămizi de la un competitor

Frații Pavăl (Dedeman) își extind firma de blocuri ceramice de la Cluj și demarează procedura de achiziție a companiei Euro Caramidă din județul Bihor.

„Societatea CEMACON S.A a demarat procedura de achiziție a societății EURO CARAMIDA S.A,
societate activă pe piața producătorilor de blocuri ceramice pentru construcții cu sediul în județul
Bihor. În acest sens, CEMACON S.A a depus la Consiliul Concurenței documentația necesară
pentru avizarea tranzacției, urmând ca după obținerea avizului Consiliului Concurenței să fie
urmați ceilalți pași procedurali”, au transmis reprezentanții Cemacon Cluj într-un raport oficial pe site-ul Bursei de Valori București (BVB).

Concurentul Cemacon are jumătate din cifra de afaceri a producătorului de cărămidă de la Cluj

Cemacon Cluj, compania controlată de frații Pavăl (Dedeman) în proporție de 78.2031% prin Pavăl Holding (vehicului de investiții deținut de cei doi băcăuani) a raportat în anul 2021 o cifră de afaceri de 179.327.306 milioane de lei, iar profitul net a fost de 54.850.949 milioane de lei, cu un număr mediu de 256 de angajați, potrivit datelor consultate de ZIUA DE CLUJ pe site-ul termene.ro.

16,8% din capitalul social Cemacon este deținut de PIF Industrial, iar restul de alți acționari.

Cu o vechime de aproape 19 ani, firma EURO CARAMIDA S.A a raportat o cifră de afaceri de 72.972.367 milioane de lei pentru anul 2021. Profitul net a fost de 18.152.103 milioane de lei, cu un număr mediu de 44 de anajați, potrivit site-ului menționat anterior.

Fabrică de blocuri ceramice a companiei Euro Caramidă este amplasată în comuna Biharia din județul Bihor pe strada Cărămizii, nr. 1.

În 2023, Pavăl Holding a devenit cel mai mare proprietar de birouri român, cu un portofoliu de 800 de milioane de euro şi clădiri ce pot găzdui peste 35.000 de oameni în Bucureşti şi Cluj.

Acţiunile CEON sunt pe minus cu 0,67% în 2023 şi cu 12,5% în ultimele 12 luni, când au înregistrat tranzacţii de 4,3 milioane de lei. Compania are o valoare de piaţă de 416,2 milioane de lei, mai arată datele BVB.

Comenteaza