Cererea de apartamente la Cluj-Napoca a crescut cu 50% într-un an

Cererea de apartamente la Cluj-Napoca a crescut cu 50% într-un an

Solicitările de cumpărare de locuințe în Cluj-Napoca au urcat cel mai mult dintre toate marile orașe din România.

Interesul pentru achiziția de proprietăți rezidențiale în aceste orașe a consemnat o marjă de creștere importantă față de 2018, conform Economica.net. În ultimul trimestru 157.000 de potențiali cumpărători au căutat apartamente și case scoase la vânzare pe Imobiliare.ro în cele mai mari șase centre regionale, un avans de 25% față de perioada similară din 2018.

Comparativ cu aceeași perioadă din 2018, toate marile centre analizate au consemnat creșteri de două cifre. Cel mai mare avans poate fi observat în Cluj-Napoca, unde cererea s-a majorat cu 49%, urmat de Iași (40%), Brașov (32%), Timișoara (31%), Constanța (20%) și București (18%).

„Estimam în 2020 o evoluţie similară cu cea înregistrată în 2019 cu creşteri de preţuri medii de până în 10%. Preţurile tind să rămână relativ aliniate în piaţa rezidenţială. Totuşi, pe anumite segmente vom vedea un interes mai mare şi, prin urmare, poate apărea o creştere de preţ semnificativă.

Ne referim aici la zonele centrale şi semicentrale, în special la proiectele noi din aceste zone. Putem să ne aşteptăm la o creştere mai mare de preţ în Iaşi şi Braşov, comparativ cu capitala, Cluj-Napoca şi Timişoara”, spune Daniel Crainic, director de marketing la Imobiliare.ro.

Comenteaza