Cine face angajări la Cluj

Cine face angajări la Cluj
Cele mai multe locuri de muncă disponibile în această perioadă pe piaţa clujeană sunt în domeniul informatic, dar recrutări se fac şi în centrele de servicii sau în zona de producţie.

Companiile din domeniul informatic (IT) şi centrele de servicii au fost în acest an cei mai vizibili angajatori, în târgurile de recrutare, dar şi în portofoliul societăţilor active în sectorul resurse umane.

Segmentul IT a crescut cu 20% ca număr de poziţii cerute în piaţă, în vreme ce companiile de externalizare au evoluat într-un ritm mai puţin accelerat (+5-10%), potrivit evaluărilor Sales Consulting, una dintre cele mai importante companii din domeniul resurselor umane din Transilvania. "IT-ul e predominant (ca domeniu în care se fac angajări, n. red.). A şi crescut în ultimul an destul de mult. Outsourcingul a rămas la acelaşi nivel, cu o creştere uşoară: unele companii s-au oprit din angajări, altele au crescut. Ca medie, vorbim de un uşor plus. A crescut şi numărul de poziţii disponibile pe zona de vânzări, semn că firmele se gândesc la forţa de vânzări ca motor de creştere", a explicat Ovidiu Vîlceanu, manager al Sales Consulting.

Cu toate că în ultimii ani au fost închise o serie de unităţi de producţie, în vreme ce altele au recurs la disponibilizări, există posturi disponibile şi în sectorul producţie/industrie. Pe acest segment, creşterea este determinată în special de compania americană Emerson, care îşi creşte campusul de pe Bulevardul Muncii, şi de nou-veniţii din parcul industrial Tetarom III, Bosch şi De'Longhi. „Sunt companii care se închid, dar există şi noi investitori care compensează într-o oarecare măsură pierderile. Lucrurile se mişcă în continuare, dar mai cumpătat ca în urmă cu 4-5 ani", a completat Vîlceanu.

La Târgul de Cariere ce va fi organizat la finele lunii la Cluj şi-au anunţat prezenţa mai multe companii: Bombardier, BG Soft, Eastjob, Genpact, Leoni, Lugera&Makler, Luto Automotive, Office Depot, Qual Media, Terapia Ranbaxy. Producătorul de medicamente a început demersurile de avizare pentru trei obiective, parte a planului de extindere. Terapia a anunţat trei proiecte ce vizează reabilitarea clădirii administrative, extinderea depozitului şi o clădire de cercetare, toate pe platforma din zona străzii Fabricii, investiţiile bugetate pentru acest an fiind de 10 milioane de dolari. BG Soft, companie ce dezvoltă aplicaţii în mai multe domenii, specializată pe produse legate de sectorul logistic, a mai participat şi la un târg de locuri de muncă organizat săptămâna trecută. „Este o concurenţă foarte mare în IT. Noi lucrăm foarte mult cu absolvenţi, care beneficiază în companie de o perioadă de formare de trei luni şi care au de aici şansa să crească", a spus Bernard Gorzejewsky, administrator al BG Soft. Compania are acum are 35 de angajaţi şi a lansat în târgul de joburi şase noi poziţii pentru recrutare.

Grupul american Sykes şi-a inaugurat biroul de servicii în 2010 şi continuă angajările. În acest an proprietarii Sigma Business Center, imobilul de birouri unde compania şi-a stabilit sediul, supraetajează cu un nivel corpul de birouri de şapte etaje al ansamblului, după ce anul trecut au ridicat de la cinci la şase etaje o altă aripă a construcţiei din Zorilor. Suplimentarea spaţiului de birouri a fost determinată de necesităţile a două companii care se află pe lista de chiriaşi: Sykes şi Evoline. Actuala etapă înseamnă suplimentarea cu 1.400 mp a spaţiilor de birouri. Sykes caută în această perioadă angajaţi pentru posturi de reprezentanţi suport clienţi, vorbitori de cehă, slovacă, greacă, portugheză, spaniolă sau italiană. Bombardier are nouă poziţii deschise pentru centrul de la Cluj, inclusiv pentru specialişti în domeniul resurselor umane şi pentru cunoscători de germană, suedeză şi poloneză. Grupul industrial are la Cluj un centru care asigură servicii de sprijin administrativ pentru centrele şi fabrici din afara României.

Târg doar pentru informaticieni

Organizatorii Târgului de Cariere au derulat deja o ediţie a evenimentului, dedicată exclusiv sectorului IT. Companiile participante caută angajaţi pentru peste 300 de poziţii, plătite cu 400-2.000 de euro. Principalele firme participante au fost BG Soft, Endava, iQuest, HP, LiveRail, Steelcase, Agilio, Altom, AROBS, ArtSoft Consult, Arxia, Autonet, Brinel, Business Logic Systems, Codespring, EBS, Emerson, Evoline, Garmin, ISDC, MindMagnet, NetMatch, Route 66, Thomsons, Universal Alloy.

 

Etichete
Comenteaza