Ciorcilă și Goia cer 9 milioane de euro pe clădirea Maestro

Ciorcilă și Goia cer 9 milioane de euro pe clădirea Maestro
Prima clădire inteligentă de birouri a Clujului a fost inaugurată în 2006 | Foto: Spații de Birouri

Prima clădire inteligentă din Cluj, Maestro Business Center (MBC), va fi scoasă la vânzare de către proprietarii acesteia. Prețul solicitat pentru imobilul de birouri cu nouă etaje din centrul orașului este de cel puțin 8,8 milioane de euro.

Construcția cuprinde un ansamblu format din trei corpuri, cu nouă etaje și o suprafață de birouri de 10.000 mp, respectiv 1.000 mp pe nivel, ce aparține dezvoltatorului local Geainv, care în urmă cu doi ani a fuzionat cu societatea Omniconstruct, conform Profit.

Costurile ridicării imobilului s-au ridicat la 7 milioane de euro. Clădirea de clasa A beneficiază de o parcare subterană de 3.000 mp, iar iluminarea și reglarea temperaturii în toate încăperile se fac automatizat. Aceasta are un restaurant cu 100 de locuri.

De-a lungul vremii, printre companiile instalate aici s-au numărat Vodafone, Raiffeisen, Steelcase, IBM, PwC, Teraplast sau subsidiarele Băncii Transilvania (BT). Compania de brokeraj a grupului BT s-a transferat acum trei ani din MBC în clădirea Brâncuși Business Center, odată cu transformarea sa în BT Capital Partners. 

Centrul de interes, mutat pe Dorobanților

Dezvoltatorul clădirii a fost Omniconstruct, companie controlată de oamenii de afaceri Horia Ciorcilă și Dorel Goia. Ciorcilă este unul dintre fondatorii băncii clujene, dar participă și la proiecte precum viitorul ansamblu imobiliar de pe platforma Tehnofrig, sediul BT sau spitalul Regina Maria de pe str. Dorobanților.

Goia a intrat în lumea afacerilor prin pizzeria New Croco, apoi și-a vândut deținerile de la Astral Telecom către UPC și de la Maestro Ind către Caroli Foods, iar acum este implicat în companii precum Teraplast Bistrița, ACI Cluj, La Casa, dar și în proiecte imobiliare alături de Horia Ciorcilă. Președintele BT era cotat de Top Capital cu o avere de 80 de milioane de euro, iar Dorel Goia, cu 70 de milioane. 

Geainv, specializată în cumpărarea și vânzarea de bunuri imobiliare proprii, a avut afaceri de 15,2 milioane de lei și profit de 13,7 milioane în 2016. Asociații săi scriptici erau, conform Termene.ro, societățile Localink Nicosia (45,19%), Thelteck Egkomi – Lefkosia (45,03%), ambele înregistrate în Cipru, respectiv Info Sport Cluj (0,43%). Ca administratori figurau Ramona Crișan, Haynalka Nistor și Clara Tașnadi.  

Comenteaza