Cirque du Soleil trebuia să vină la Cluj, dar a intrat în insolvență

Cirque du Soleil trebuia să vină la Cluj, dar a intrat în insolvență
Compania din Montreal a ridicat circul la nivel de artă | Foto: Cirque du Soleil

Celebra companie canadiană care era în negocieri avansate pentru un show la Sala Sporturilor din Cluj-Napoca a depus actele de insolvență, având datorii de 1 miliard de dolari.  

La trei luni distanţă de la suspendarea spectacolelor, Cirque du Soleil a depus actele de insolvenţă, conform Mediafax. Compania a acumulat a fost nevoită să dea afară 3.500 de angajaţi.

Cirque du Soleil a blamat printr-un anunţ oficial pandemia de coronavirus pentru lipsa spectacolelor şi anularea forţată a turneelor programate. Compania din Montreal urmăreşte reeşalonarea datoriilor cu ajutorul oferit de guvernul canadian şi de firme private.

Cirque du Soleil a primit o infuzie de capital de 300 de milioane de dolari pentru a plăti anumite datorii restante către angajaţi şi partenerii afectaţi de oprirea spectacolelor.

"În ultimii 36 de ani, Cirque du Soleil a fost o organizaţie profitabilă şi de mare succes. Cu toate acestea, cu zero venituri de la închiderea forţată a tuturor spectacolelor noastre din cauza pandemiei, conducerea a decis că trebuie să acţioneze decisiv pentru a proteja viitorul companiei", a declarat directorul executiv, Daniel Lamarre.

Directorul general al BTarena, Ionuț Rusu, declara, înainte de pandemie, la ZIUA LIVE, că se află în negocieri avansate pentru un asemenea spectacol la Cluj.

”Un eveniment pe care dorim să îl aducem de ceva vreme și suntem deja în negocieri avansate - sunt sigur că vom ajunge la un numitor comun - este Cirque de Soleil. Sunt convins că va fi o prezență masivă la acest eveniment. E un eveniment foarte faimos în lume, un eveniment de circ cu acrobații, foarte cerut și plăcut de public”, a spus Ionuț Rusu.

El nu a putut preciza dacă spectacolul de la Cluj-Napoca va face parte din turneul internațional din acest an al artiștilor de la Cirque du Soleil sau dacă aceștia vor ajunge la BTarena abia anul viitor.

În turneul său european din 2020, Cirque du Soleil avea programate spectacole în Marea Britanie, Germania, Spania, Italia, Suedia, Irlanda, Austria sau Cehia. Cirque du Soleil a mai susținut mai multe spectacole la București, anii trecuți.

Comenteaza