CITR deschide primul birou în afara ţării

CITR deschide primul birou în afara ţării

CITR, fosta Casa de Insolvenţă Transilvania, una din cele mai mari case de insolvenţă din România, a anunţat, joi, că deschide primul birou în afara ţării.

Este vorba despre Cipru, o piaţă aflată în plină dezvoltare, în care profesia de practician în insolvenţă a fost recunoscută de aproape doi ani.

În iunie, piaţa insolvenţei din Cipru avea doar 280 de practicieni în insolvenţă înregistraţi, în timp ce în România există 2.959 practicieni în insolvenţă acreditaţi de UNPIR.

”Odată cu preluarea în 2017 a preşedinţiei INSOL Europe de către unul dintre fondatorii companiei, Radu Lotrean, CITR începe să exploreze dimensiunea europeană în domeniul insolvenţei”, arată un comunicat.

Cu o experienţă de aproape 20 de ani pe piaţa insolvenţei din România, CITR are un portofoliu de peste 950 de proiecte, scrie news.ro.

CITR îşi propune o replicare a modelului de business din România şi un transfer de experienţă într-o piaţă încă la început în domeniul insolvenţei.

”Credem cu tărie că prin această abordare integrată, precum şi prin eficientizarea procedurii de insolvenţă, putem contribui la reintegrarea pe piaţă a companiilor în dificultate atât de necesare pieţei locale din Cipru, precum şi la îmbunătăţirea legislaţiei locale, aşa cum am făcut şi în România”, a spus directorul general al CITR, Vasile Godîncă-Herlea.

Activitatea biroului CITR din Cipru va fi derulată de către o echipă mixtă din specialişti români şi ciprioţi, cu susţinerea celor 150 de specialişti din echipele multidisciplinare din România.

CITR estimează că, după Cipru, va mai deschide încă două birouri în Europa în următorii doi ani.

 

Comenteaza