Cluj-Napoca, cel mai scump oraș din țară. Cu câte sute de euro e mai scump metrul pătrat față de București

Cluj-Napoca, cel mai scump oraș din țară. Cu câte sute de euro e mai scump metrul pătrat față de București
| Foto: https://www.facebook.com/zileleclujului

Conform unui studiu realizat de Deloitte, în România cel mai scump oraș în privința vânzărilor de locuințe nu este Bucureștiul, ci Cluj-Napoca.

Pentru a cumpăra o locuință în Cluj-Napoca trebuie scoși din buzunar 670 de euro în plus la fiecare metru pătrat, față de cei care aleg să cumpere o locuință în capitala țării. 

În România, cel mai scump oraş este Cluj-Napoca, cu 2.363 euro/mp şi o creştere de 21,8% faţă de anul anterior, în timp ce Bucureştiul ocupă locul al doilea, cu 1.693 euro/mp, arată studiul Deloitte. 

Ţara noastră este printre puţinele state europene în care cel mai scump oraş nu este capitala. În Irlanda, Cork City este cea mai scumpă localitate, nu Dublin, în Italia, Milano depăşeşte Roma, iar în Spania, Barcelona ocupă primul loc la preţurile imobilelor, nu Madridul.

Preţul mediu pentru o locuinţă în România a fost, anul trecut, de 1.417 euro/mp, în creştere de la 1.266 euro/mp în 2021, cifră care plasează ţara pe locul al treilea după Bosnia şi Herţegovina şi Grecia, conform studiului Deloitte Property Index 2023, realizat pe baza datelor din principalele oraşe din 27 de ţări, scrie economica.net care citează Agerpres. 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza