Cluj-Napoca, în topul micilor firme recrutoare după primele opt luni din 2023. Ce start-up-uri angajează cel mai mult

Cluj-Napoca, în topul micilor firme recrutoare după primele opt luni din 2023. Ce start-up-uri angajează cel mai mult

În România, cele mai multe companii mici care au recrutat în primele 8 luni ale acestui an sunt din Cluj-Napoca, București și alte orașe mari din țară.

Companiile nou înfiinţate caută să angajeze între 2 şi 4 angajaţi în primul an de la înfiinţare, potrivit unui comunicat bestjobs.

Conform sursei citate, zona micilor întreprinzători din România este una extrem de dinamică, zeci de mii de SRL-uri fiind înfiinţate în fiecare an. De la începutul anului şi până în prezent peste 56.000 de SRL-uri noi au fost înregistrate, potrivit datelor publicate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), în timp ce procentul firmelor nou înfiinţate în 2023 care recrutează prin bestjobs a ajuns la 15%, în creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Clujul, în topul companiilor mici care au recrutat în primele 8 luni din 2023

Cele mai multe companii mici care au recrutat în primele 8 luni ale acestui an prin bestjobs sunt din oraşe precum: Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Constanţa, se mai arată în comunicat.

Cele mai multe angajări se înregistrează în rândul start-up-urilor din domenii precum servicii, transport, retail sau logistică.

„Aceste firme, care sunt la început de drum, au un buget limitat şi sunt de cele mai multe ori presate de timp, astfel că sunt şi cele care au nevoie cel mai rapid de oamenii potriviţi. În acelaşi timp, ecosistemul românesc de start-up-uri reprezintă unul dintre principalii catalizatori ai inovaţiei, având un impact semnificativ asupra creşterii economice a României.", a declarat Ana Vişian, Marketing Manager bestjobs.

Comenteaza