Foto Când încep operațiunile de umplere a instalațiilor de încălzire la Cluj-Napoca

Când încep operațiunile de umplere a instalațiilor de încălzire la Cluj-Napoca
ZIUA de CLUJ
Cluj-Napoca: Încep operațiunile de umplere și verificare a instalațiilor de încălzire
Cluj-Napoca: Încep operațiunile de umplere și verificare a instalațiilor de încălzire
Cluj-Napoca: Încep operațiunile de umplere și verificare a instalațiilor de încălzire

Regia de Termoficare a început să anunţe asociaţiile de proprietari din Cluj-Napoca despre faptul că se apropie data la care încep operațiunile de umplere și verificare a instalațiilor în vederea furnizării încălzirii centralizate.

De la temperaturile caniculare am trecut brusc la temperaturi de toamnă, cu nopţi friguroase şi dimineţi tot mai reci, maximele adesea fiind până în 10  grade celsius. În acest context, Clujul se pregăteşte pentru sezonul rece. 

Cei care au dorit să de debranşeze de la sistemul centralizat de încălzire au mai putut să facă acest lucru doar până în data de 16 septembrie. "Cererile de debranşare de la sistemul centralizat de furnizare a energiei termice pot fi depuse până la data de 16 septembrie 2024", a informat Regia de Termoficare.

Motivul este că începe umplerea instalaţiei centralizate care va transmite căldură clujenilor care nu şi-au pus centrale termice de apartament pe gaz. "După această dată, Termoficare Napoca S.A. nu va mai prelua cereri pentru debranșare întrucât vor începe operațiunile de umplere și verificare a instalațiilor în vederea furnizării încălzirii", a informat Regia de Termoficare din Cluj-Napoca.

Între timp au apărut şi anunţurile cu data la care va începe umplerea ţevilor cu apă. Pe une străzi din cartierul Mănăştur data fixată de regia clujeană este marţi, 26 septembrie. 

Odată cu furnizarea agentului termic va începe şi telenovela facturilor şi gâlceava de la bloc având în vedere că în Cluj-Napoca există mai multe categorii de proprietari:
1. cei care au rămas la sistemul centralizat şi NU au repartitoare
2. cei  care au rămas la sistemul centralizat şi AU repartitoare montate pe calorifere
3. cei care şi-au pus centrale termice, iar prin apartamentele lor trec ţevile agentului termic de la Termoficare spre alţi vecini care nu au centrale pe gaz, dar NU şi-au termoizolat ţevile şi beneficiază de încălzire din ţevile care le traversează casele
4. cei care şi-au pus centrale termice, iar prin apartamentele lor trec ţevile agentului termic de la Termoficare spre alţi vecini care nu au centrale pe gaz, dar aceştia şi-au termoizolat ţevile
5. cei care şi-au pus centrale termice, iar prin apartamentele lor NU mai trec ţevile agentului termic de la Termoficare spre alţi vecini

Rămâne în seama administratorilor să descâlcească fiecare cât va avea de plătit. Cert e că deja de anul trecut cei care şi-au montat repartitoare au ajuns să fie hărţuiţi ce cei care şi-au montat de câţiva ani centrale de apartament pe gaz. Motivul este că legea îi obligă pe aceştia din urmă să plătească căldura din ţevile comune, în cazul în care nu şi-au termoizolat ţevile de trecere din apartamente. 

CITEŞTE ŞI: Telenovela repartitoarelor de căldură. Fără ele, ai şansa să plăteşti căldura vecinilor / Cu ele, eşti hărţuit de cei cu centrale termice care nu şi-au izolat ţevile comune

Comenteaza