Cluj, primul judeţ cu "coş de solidaritate" pentru pensionari VIDEO

Cluj, primul judeţ cu
Clujul este primul judeţ în care "coşul de solidaritate", un proiect prin care pensionarii pot să-şi cumpere produse de bază la preţuri mai mici, va fi pus în practică. Programul urmează să fie derulat prin societatea Agro Transilvania, care aparţine Consiliului Judeţean. În perioada următoare, societatea va organiza licitaţii pentru cumpărarea produselor.

Programul este destinat pensionarilor care în acest fel pot să îşi achiziţioneze la preţuri avantajoase alimente de bază precum făină, zahăr, ulei, mălai şi orez. Consiliul Judeţean Cluj este printre primele din ţară care a început aplicarea proiectului.

"Consiliul Judeţean trebuie să avanseze o sumă de bani prin care să achiziţioneze aceste produse şi printr-o societate, în cazul nostru Agrotransilvania, vom vinde către pensionari produsele la preţ mai mici decât pot achiziţiona de pe piaţă", a spus preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

În perioada următoare va fi stabilit numărul beneficiarilor din judeţ dar şi graficul efectiv după care vor fi distribuite aceste alimente. Consiliul Judeţean ia în considerare şi găsirea unui spaţiu în oraş pentru desfacerea produselor.

Comenteaza