Clujeanul Mihai Copaciu, noul reprezentant al României la FMI

Clujeanul Mihai Copaciu, noul reprezentant al României la FMI
| Foto: zf.ro

Clujeanul Mihai Copaciu, directorul adjunct al Direcției Modelare și Prognoze Macroeconomice, va fi noul reprezentant al României la Fondul Monetar Internațional.

El îl va înlocui pe Liviu Voinea, care a deținut această funcție în ultimii patru ani, scrie apuseni.info.

Mihai Copaciu are 43 de ani și este absolvent al Universității „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. După absolvire, a făcut, de-a lungul anilor, mai multe cursuri de specializare în străinătate, inclusiv în Statele Unite ale Americii, la Northwestern University.

BNR este instituția care numește reprezentantul României la FMI. Mihai Copaciu lucrează în BNR încă din anul 2005.

Mihai Copaciu a finalizat cursurile FSEGA, specializarea Relaţii Internaţionale, din cadrul Universităţii Babes-Bolyai (2002), apoi specializarea sa a continuat cu Central European University (M.A. in Economics, 2004) şi Pompeu Fabra University (M.Sc. in Economics, 2005). În anul 2013 a obținut diploma de doctor la Academia de Studii Economice din București, cu o teză despre modele de echilibru general pentru economiile emergente. De-a lungul timpului a făcut mai multe cursuri de specializare în străinătate, inclusiv în Statele Unite la Northwestern University.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza